Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

50 országban vetítették a filmet hazánkról

Az úszó Európa-bajnokság és a Forma– 1-es futam turisztikai reklámértéke több milliárd forintra tehető – mondta a parlament turisztikai és sportbizottságának szocialista alelnöke Budapesten sajtótájékoztatón.
„ Szinte nem fejezhető ki forintban az a reklámérték, s ha igen, akkor mindenképpen több milliárd forint értéket jelenthet, amely a világ különböző televíziós állomásain biztosítja Magyarország megjelenését” – fogalmazott Pál Béla.
A politikus úgy vélte, mindkét rendezvény alkalmas arra, hogy erősítse azt a képet, hogy Magyarországon nemcsak konferenciát érdemes rendezni, nemcsak kulturális rendezvényekre érdemes ellátogatni, hanem sporteseményeknek is kiváló helyszíne az ország. Hozzátette: e két esemény kapcsán a világ csaknem ötven országa hallhatott Magyarországról, a magyar fővárosról.
Pál Béla elmondta: az úszó EB 50 országban sugárzott programjai előtt a Magyar Turizmus Zrt. által készített országimázsfilmet lehetett látni, amely rövid képet adott Magyarország turisztikai vonzerejéről. „Több mint egymilliárdan látták a közvetítéseket és látták a közvetítések előtt megjelenő reklámfilmet. (...) A Hungaroringről körülbelül ugyanezt tudjuk elmondani” – mondta Pál Béla.
A politikus kitért arra: a két rendezvény óvatos becslések szerint júliusban mintegy százezer plusz vendégéjszakát jelentett a budapesti hoteleknek. Hozzátette: júliusban előzetes adatok szerint tovább bővült a vendégforgalom, hiszen számos országból növekedett az érkező turisták száma, s tovább gyarapodott a belföldi vendégek száma is.
Ez utóbbi élénkülésben nagy szerepe van az üdülési csekknek – mondta. „Ebben az évben már közel 300 ezren vehetik igénybe, nyugdíjasok, nagycsaládosok, szociálisan rászorulók a támogatott üdülési csekket” és rajtuk kívül mintegy 700 ezren használják – mondta Pál Béla. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik Kubában élő szeretteiket

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom