Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

45 milliárd forint osztalékot fizet ki a Mol Nyrt.

Megszavazta a 45 milliárd forint osztalék kifizetését a tavalyi eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése csütörtökön.
12:55 - Jóllehet az energetikai iparág izgalmas időket él, a Mol Csoport nem tér le a meghirdetett fejlődés útjáról, aminek révén az elmúlt évben is sikerül erősítenie pénzügyi pozícióját - mondta Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közgyűlést követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Hozzátette, a pénzügyi fegyelem és a fenntartható fejlődés áll továbbra is a vállalat fókuszában. A stabilitásra való törekvésnek köszönhető az is, hogy a válság nem rengette meg vállalatot, miközben a Mol bebizonyította, képes a kihívások kezelésre.

Megszavazták a 45 milliárdos osztalékot a Mol-közgyűlésen. Fotó: MTI/Beliczay László (galéria)

A közgyűlésről elmondta, ami az újságíróknak unalmas és nyugodt közgyűlés, az nekik az álmuk. A közgyűlést pragmatikusnak minősítve kifejtette, a menedzsmentnek szüksége van az izgalmaktól mentes olyan közgyűlésekre, amikor a részvényesek ellenszavazat nélkül elfogadják a beszámolókat és az előterjesztéséket.

Úgy vélte, a menedzserekre nézve kevés dolog lehet ennél jobb.
Aláhúzta, szükség is van erre a nyugalomra, mert az iparág izgalmas időket él, például a finomítói árrés egyszerűen eltűnt, s az arab események is erőteljesen befolyásolják a beruházások megtérülését.

Korábban:

Megszavazta a 45 milliárd forint osztalék kifizetését a tavalyi eredmény után a Mol Nyrt. éves rendes közgyűlése csütörtökön. Az osztalék több mint 2 százalék, mintegy 460 forint hozam részvényenként, az eredmény fennmaradó része tartalékba kerül.

Megszavazták a 45 milliárdos osztalékot a Mol-közgyűlésen. Fotó: MTI/Beliczay László (galéria)

A saját részvényre eső osztalékot az osztalékra jogosult részvényesek között, részvényeik arányában fizetik ki.

A közgyűlésen a részvényesek 67,87 százaléka képviselteti magát.

Legutóbb a Mol a 2007. évi eredmény után fizetett osztalékot, amelynek összege 85 milliárd forint volt, részvényenként 780 forint. A Mol Csoport 2007-ben 217 milliárd forint adózott eredményt könyvelt el.

Az igazgatóság javaslata alapján a közgyűlés elfogadta a Mol Csoport nemzetközi számviteli elvek (IFRS) alapján készített konszolidált éves beszámolóját és az erre vonatkozó könyvvizsgálói jelentést, 4.993 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 154 milliárd forint anyavállalati részvényesekre jutó eredménnyel.

A közgyűlés elfogadta a magyar számviteli törvény szerint elkészített éves beszámolót és az erre vonatkozó könyvvizsgálói jelentést is, 3.168 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 150 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel, illetve 104 milliárd forint lekötött tartalékkal.

Olvasóink írták

  • 1. kerteszb 2012. április 26. 14:43
    „Köszönjük 2/3! Ahogy korábban is írtam, vezíretek többek között a MOL nyereségén (benzinár-emelés stb) keresztül húzza ki a pénzt abból a beeeeeeekemenetes zsebetekből, csak ti ezt nem értitek.
    Sajnos, a miénkből is :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós bíróság elé viszi az EB Magyarországot is

A hulladékokról szóló uniós keretirányelv alkalmazásának hiánya miatt Magyarország mellett 3 ország… Tovább olvasom