Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

4300 új rendőr áll munkába februárig

Február elsejéig 4300 új rendőr kezdi meg munkáját - közölte Hatala József országos rendőrfőkapitány.
Február elsejéig 4300 új rendőr kezdi meg munkáját - közölte Hatala József országos rendőrfőkapitány pénteken Fehérgyarmaton, ahol átadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város új kapitánysági épületét.

Az altábornagy elmondta, hogy a kormányváltáskor vállalt jelentős létszámfejlesztés valamennyi régiót érinti majd, mind a 19 megyébe kerülnek pályakezdő rendőrök, az elosztási tervnek megfelelően.

Hatala József kiemelte: az ifjú kollégákat természetesen a tapasztalt rendőröknek kell majd felkészíteniük a hivatásra, az ő felelősségük lesz, hogy azok a lehető legjobban elsajátíthassák a gyakorlati ismereteket.

Fehérgyarmaton az Európai Unió támogatásával a hat évvel ezelőtt épült, volt határőrségi épületet alakították át rendőrkapitánysággá. Az ORFK és a Szabolcs megyei főkapitányság 11 millió forinttal segítette a beruházást, míg a város önkormányzata a létesítmény külső területe rendbetételének a költségeit vállalta.

Tilki Attila, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere, a térség egyéni országgyűlési képviselője az avatáson elmondta: a körzet többi településének az önkormányzata is segíti anyagiakkal a fehérgyarmati rendőrkapitányság munkáját, a helyhatóságok példamutatóan működnek együtt a rendőrséggel a közbiztonság megerősítése érdekében.

Tarcsa Csaba rendőr ezredes, szabolcsi főkapitány az MTI-nek elmondta: a fehérgyarmati kapitányság a megye legsűrűbben lakott körzetében működik, 49 település 36 ezer lakosát szolgálja. Emellett a magyar-ukrán és a magyar-román határ mentén speciális bűnüldözési és bűnmegelőzési feladatai is vannak, elsősorban az ember- és az árucsempészés visszaszorításában.

Takács Zsolt alezredes, a fehérgyarmati kapitányság vezetője közölte: a szervezet állományához 84 rendőr tartozik, s minden településnek van körzeti megbízottja, igaz, a kis falvak közül kettőt-hármat is egy megbízott lát el.

A kapitány fontosnak tartotta kiemelni: az állomány tagjai elismerésre méltó munkát végeznek, hiszen a szervezet a nyomozás eredményességi mutatójával az ország legjobb tíz rendőrkapitánysága közé tartozik, míg két évvel ezelőtt, 2009-ben elsők voltak a rangsorban.

Olvasóink írták

 • 4. Losba 2011. november 11. 20:23
  „1
  ..én úgy halottam több szerelt le, mint 4500...”
 • 3. SC 2011. november 11. 17:34
  „És két hét alatt rendet raknak,ugye?”
 • 2. blaze 2011. november 11. 16:35
  „Egyre több rendőr, egyre több c kategóriás... Aki értéket teremt menekül külföldre... Na kérem ki fog itt dolgozni pár év múlva?”
 • 1. sopronilakos55 2011. november 11. 13:50
  „És közben leszerel 4500 kackac”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Román kisbusz ütközött kamionnal: hárman meghaltak a 4-esen - galériával

Hárman meghaltak és öten megsérültek pénteken hajnalban a 4-es fűúton, Abony térségében egy közúti… Tovább olvasom