Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

40 milliárd forint uniós pénzt kötött le Magyarország

Magyarország szinte teljes egészében lekötötte a Schengeni Alapban az ország rendelkezésére álló mintegy 40 milliárd forintot - derült ki Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egysége (KPSZE) összesítéséből.
A tagállamok évekkel ezelőtt közösen döntöttek az uniós bel- és igazságügyi szektor eddigi legnagyobb fejlesztéséről, a Schengen Alapról. A kedvezményezett országok közül Magyarországnak jutott a második legnagyobb forrás, 150 millió euró, vagyis közel 40 milliárd forint.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint 2006. december 31-ig a 40 milliárd forint 99,8 százalékát kötötték le. Magyarországon a Schengen Alap terhére a tavalyi év végéig kétszázhúsz közbeszerzési és beszerzési eljárást bonyolítottak le, ebből kétszázat 2006-ban, az eljárások eredményeként mintegy háromszáz szerződést kötöttek.

Az NFÜ tájékoztatása szerint a megkötött szerződések 2007. szeptember 30-i teljesítésével biztosított Magyarország határidőre történő felkészülése a schengeni övezethez való csatlakozásra. A beruházások révén egyebek között a második generációs Schengeni Információs Rendszer (SIS 2) működéséhez szükséges fejlesztéseket hajtják végre. Kiemelt figyelmet kap az informatikai, adatátviteli és infrastrukturális beruházások végrehajtása, a határőrség és a rendőrség állományának képzése, felkészítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom