Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

38 késszúrással ölte meg férjét a nagykanizsai asszony

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntette miatt 13 év fegyházat kapott az a nagykanizsai asszonyt, aki ittas állapotban 38 készszúrással megölte házastársát.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntette miatt 13 év fegyházbüntetésre ítélte hétfőn nem jogerősen a Zala Megyei Bíróság azt a nagykanizsai asszonyt, aki ittas állapotban 38 készszúrással megölte házastársát.

A házaspár italozó életmódot folytatott, gyakori volt közöttük a tettlegességig fajuló veszekedés is. A feleséget - Nyitrai Évát - alkoholfüggősége miatt rendszeresen kezelték a nagykanizsai kórház pszichiátriai osztályán. Végzetes tette előtt csaknem egy évvel - ugyancsak ittas állapotban - életveszélyes sérüléseket okozott férjének. A feleség ellen akkor jogos önvédelem miatt nem indítottak eljárást, és férje sem tett ellene terhelő vallomást.

Az életmódjuk azonban ezt követően sem változott. Tavaly október 12-én már a délelőtti órákban italoztak, a nap folyamán mintegy öt liter bort fogyasztottak el. Veszekedtek, majd a feleség a délutáni órákban felhívta a mentőket, mondván, hogy a férje késsel hadonászik. Olyan körülményekről viszont nem tudott beszámolni, ami azonnali orvosi segítséget igényelt volna, ezért azt javasolták, hogy a háziorvostól kérjen férjének beutalót a neurológiára, vagy a pszichiátriára, vagy, ha indokoltnak látja, kérjen rendőri segítséget.

A házaspár veszekedése később dulakodássá fajult, Nyitra Éva ekkor egy lábassal többször fejbe ütötte, majd egy 20 centiméteres konyhakéssel többször megszúrta a férjét. A szurkálást akkor is folytatta, amikor a férje magatehetetlenül már a földön feküdt. Házastársa halálát követően az asszony átöltözött, és csak jóval később, éjfél körül értesítette a rendőrséget.

A boncoláskor az orvos szakértő összesen 62 külsérelmi nyomot rögzített. Megállapították, hogy a közepes erejű szúrások nem érintettek létfontosságú szerveket, a férj halálát a kivérzés és a hosszú időn át tartó bántalmazás okozta.

A megyei bíróság Nyitrai Évát különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt nem jogerősen 13 év fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett; a bíróság a másodfokú eljárás lebonyolításáig elrendelte a nő előzetes fogva tartásának meghosszabbítását.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. október 24. 14:59
    „Kevés! Életfogytiglant kéne az ilyeneknek, ténylegeset.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos fenyegetés, zsarolás: megint házi őrizetben Tasnádi Péter

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt a Pesti Központi Kerületi… Tovább olvasom