Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

37. Győri Nyár: látvány és igényesség

Tizenhétmillió forint, hetven program, tizenöt helyszínen. Summásan így lehet összefoglalni a június 21-től július 21-ig tartó harminchetedik Győri Nyarat.
Tegnap a rendezvények közül kettőnek is helyet adó Klastrom Szállóban megtartott sajtótájékoztatón Csurák Erzsébet, a Győri Fesztivál és Rendezvényszervező Iroda vezetője elmondta, soha ilyen gazdag nyári kínálattal nem álltak az érdeklődők rendelkezésére. Köszönhető ez a társintézményeknek és a támogatóknak. (Például a Győri Nyár fesztivál programjai között helyet kapott a III. Magyar Táncfesztivál a Győri Balett és a X. Nemzetközi Bábjátékos és Utcaszínházi Találkozó a Vaskakas Bábszínház szervezésében.) Idén az Audi Hungaria Motor Kft. lett a főtámogató.
Lőre Péter kommunikációs igazgató elmondta, olyan eseményeket szeretnének támogatni, melyek győriek ugyan, de túlmutatnak a város határain. A Győri Nyár ilyen programsorozat. Bóka Tünde a Westel mint kiemelt támogató képviseletében kifejtette, tavaly először fordítottak nagyobb figyelmet a Győri Nyárra, de megérte: sok embert szólítottak meg a minőségi programok.
Dézsi Csaba András, Győr alpolgármestere is kitért arra, hogy sok emberhez eljuthatnak a látványos és igényes programok. Hiszen a hetven rendezvény közül húsz teljesen ingyenes. „ Elértük a csúcspontot, ennél színesebb programsorozat még nem volt " – tette hozzá az alpolgármester.
A fesztiváliroda negyvenmilliós költségvetéséből 8,5 milliót költenek az egy hónapos rendezvénysorozatra és csaknem ugyanennyit adnak a támogatók is. Az Audi egyébként már most bejelentette, hogy az őszi II. Győri Könyvszalont is támogatni fogja. (Győri Nyár mellékletünk a részletes programmal, kedvcsinálókkal, fellépők bemutatásával június 15-én, szombaton jelenik meg a győri régiós oldalon.)

Ízelítő a programokból

A Savaria Légió római kort megidéző felvonulásával és a Bikini együttes koncertjével kezdődik a harminchetedik Győri Nyár Nemzetközi Kulturális Fesztivál. Június 21-én a város apraját és nagyját a szervezők a volt jégpálya területére, illetve a Rába-partra várják majd. A megnyitó egyik legnagyobb látványossága ismét a tűzijáték lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leier-siker

Bécsben átadták „Az év legsikeresebb osztrák családi vállalkozása” díjakat. Az… Tovább olvasom