Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

3,5 milliárdos vagyonnal bír

– Vagyonomtól nem tudok, nem akarok megszabadulni, azt úgy kell működtetni, hogy a magánüzlet és a közpolitika között világos határvonal legyen – hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc. A leendő gyermek-, ifjúsági és sportminiszter szerdán számolt be részletesen üzleti érdekeltségeiről.
Gyurcsány Ferenc közölte: eskütétele napján megszűnik üzletembernek lenni. Vezető tisztségeiről május 12-ig lemond, az Altus Befektetési Rt. tulajdoni jogainak gyakorlását másra ruházza át, magának pedig utasítási és lobbizási tilalmat állít fel.
Hozzátette: az Altus-csoporthoz tartozó cégeket úgy korlátozzák, hogy államháztartással való üzleteket csak nyilvános pályázaton szerezhetnek meg.

Megjegyezte: állami pályázatokon egyébként nem szoktak indulni, de ha ez megtörténik, nyilvánosságra hozza a cég.
Az állam és cége között fennálló kapcsolatokat ismertetve elmondta: tulajdonosa annak az ingatlannak, amelyben az Országgyűlési Képviselők Klubja működik. A 320 négyzetméter havi bérleti díja egymillió forint körül van, a bérleti szerződés 2005-ig szól.
A cégnek lízingszerződése van egy balatonöszödi állami üdülőingatlanra, amelyet nyilvános pályázaton nyertek el, s amely ez év végén kerül tulajdonukba.

Ezenkívül működtetési kötelezettségük van a Magyaróvári Timföld és Műkorund Rt. kádkő- és műkorundgyártó ágazatára 2010- ig. Ennek teljesítéséről az ÁPV Rt. jelentést kap.
A vagyona nagyságával kapcsolatos kérdésre a leendő miniszter elmondta: az Altus rt. 750 millió forint névértékű részvénye van a kezében. A cég könyv szerinti saját vagyona 2 milliárd forint, piaci értéke pedig 3,5 milliárd forint körül van.

(mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 év után újra megrendezik a Pécsi Szabadtéri Játékokat

Hosszú kihagyás után, újra indul június 6-án a Pécsi Szabadtéri Játékok. A július végéig tartó… Tovább olvasom