Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

35 év elzárás gyilkosságért

Nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt összesen 35 év börtönt szabott ki három férfira csütörtökön a Debreceni Ítélőtábla, s ezzel helybenhagyta az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét - közölte Koszta János, a táblabíróság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
Elmondta: a Debreceni Ítélőtábla Ficsór Gabriella vezette büntetőtanácsa jogerős ítéletében az elsőrendű Barna Ádám vádlottat bűnösnek találta társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, ezért 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

A másodrendű Banya István vádlott szintén bűnös, társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, és 2 rendbeli okirattal visszaélés bűntettében, amiért a bíróság 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

A harmadrendű fiatalkorú B. Dávidot bűnsegédként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ezért 5 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Az ügy kapcsán Koszta János elmondta: az első- és másodrendű vádlottak testvérek, a harmadrendű vádlott az unokatestvérük.

A fiatalkorú B. Dávid 2005. nyarán ismerkedett meg Sz. Zoltán jászberényi lakossal, amikor az felajánlotta neki, hogy végezzen nála kerti munkákat. Az ismeretségből barátság lett, B. Dávid rendszeresen járt fel Sz. Zoltánhoz számítógépezni. Az ismeretség során Sz. Zoltán fajtalankodásra vette rá az akkor 14 éves B. Dávidot, a fiatalkorú a már számára terhes kapcsolatot elmesélte az unokatestvéreinek. Ekkor eldöntötték, hogy megbüntetik Sz. Zoltánt, otthonában lévő műszaki cikkeit pedig akár erőszakkal is elviszik és értékesítik.

Tervüket 2008. november 11-én váltották valóra: Sz. Zoltánt lakásában számítógép zsinórral Barna Ádám és Banya István megfojtotta, amit B. Dávid végignézett, s nem is próbált megakadályozni. Számos műszaki cikket magukkal vittek, de miután már másnap reggel kiderült, hogy a rendőrség keresi őket, meg sem próbálták azokat értékesíteni - mondta Koszta János.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2010. december 02. 18:59
    „Persze, utólag könnyű bármit is mondani, a gyerek miért nem a rendőrségre ment, szerintem ez olcsó kifogás, hogy mentsék magukat.
    Életfogytiglant kellett volna adni nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VM államtitkár: át kell alakítani a LEADER programot

Csökkenteni kell a pályázatok idejét, valamint erősíteni kell a helyi döntéshozatal szerepét - mondta V. Németh Zsolt csütörtökön Lajosmizsén. Tovább olvasom