Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

350 millió forint jutalmat osztottak ki idén a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetemen több mint 350 millió forint jutalmat osztottak ki az idén, a csaknem ötszáz jutalmazott személyéről és beosztásáról az intézmény nem adott felvilágosítást.
A Debreceni Egyetemen több mint 350 millió forint jutalmat osztottak ki az idén, a csaknem ötszáz jutalmazott személyéről és beosztásáról az intézmény adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott felvilágosítást - írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A lappal Fábián István rektor azt közölte, hogy ő nem vett fel jutalmat, a többi vezetőt illetően pedig csütörtökre ígért adatokat.

Az egyetem hivatalos tájékoztatása szerint november végéig közel 300 millió forintot fizettek ki jutalmakra, decemberben pedig 56,25 millió forintot, összesen 488 dolgozónak. A lap szerint a legmagasabb összeget egy nyugdíjba vonuló közalkalmazott vehette kézhez, 2,788 millió forintot, őt követte egy jubileumi jutalomban részesült dolgozó, akinek egyszerre fizettek ki 25 és 40 éves jubileumi pénzt, összesen 2,604 millió forintot.

A lapnak azt a kérdését, hogy milyen beosztású dolgozók személy szerint mennyi jutalmat vehettek fel, az egyetem kommunikációs vezetője először adatvédelmi okokra hivatkozva elhárította, ám később - az adatvédelmi biztos felsőoktatási intézmények vezetői juttatásainak nyilvánosságával kapcsolatos állásfoglalása nyomán - a rektor a vezetők idei jutalmazásának adatait csütörtökre ígérte. Az egyetem vezetője egyben közölte a Magyar Nemzettel, hogy ő nem vett fel jutalmat az idén, és a 2010-ben leköszönt korábbi rektornak sem fizettek jubileumi jutalmat tavaly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi élményparkot építenek Sümegen

Jövő év júniusáig a sümegi vár tövében hadigépkiállítás, történelmi játszótér, török ostromtábor és… Tovább olvasom