Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

33 évesen szívinfarktussal a győri szívcentrumban

Tragédia, ha egy 33 éves, egészségesnek látszó férfi felbukik és vége. A szívinfarktus nem válogat, nem korfüggő.

Tragédia, ha egy 33 éves, egészségesnek látszó férfi felbukik és vége. Amennyiben az ilyen korban lévő férfi szívinfarktust kap, az nagy baj lehet. Kampusz Józsefre ez utóbbi illik rá, 33 éves és éppen szívinfarktussal kezelték a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológiai osztályán. Ám ő úgy értékelte helyzetét, nem balszerencse, ami vele történt, végeredményét illetően sokkal inkább szerencse.

– Miért gondolja, hogy szerencsés ember?

– Mert ha otthon, Sátoraljaújhelyen történik ez velem – és ugyanez ott is éppen úgy megtörtént volna –, akkor valószínű, hogy nem úszom meg ennyivel.


Dolgozni, ahol csak lehet

Középmagas, mackós termetű fiatalember, aki harminchárom évesen 3 gyermek apja. Tizenegy és kilencévesek, a legkisebb pedig három hónapos. Mind a három leány. József apja, ha mondhatná – szülei már nem élnek –, lehetséges, hogy biztatná a fiát, igyekezzen... A Kampusz családban 11 gyerek volt, közülük József a tizenegyedik. A fiatalember az ország keleti feléből került legnyugatabbra, Sátoraljaújhelyről Sopronba. Sátoraljaújhelyen járt iskolába, motorosfűrész-kezelésből szerzett papírt, alkalmanként a helyi parkosító cégnél dolgozott, de csinált sok mindent, amivel pénzt kereshetett. Úgy mondja, lomizott, így vetődött el a Dunántúlra is, akkor még csak átutazott Győrön. Amit ezen a tájon használt holmit megvásárolt, otthon, náluk valami haszonnal továbbadhatta. Sopronba idén januárban költözött ideiglenesen. Néhány ismerőse, barátja akkor már ott dolgozott néhány hónapja, biztatták, ő is talál valami lehetőséget. József egy kis üzemben kapott munkát, nem túl sok bért, de hát nem válogathatott, a főnök adta a szállást, hozzájárult a koszthoz. „Mifelénk télen egyáltalán nincs munkalehetőség" – mondja tárgyilagosan a fiatalember. Ezért jól meglett volna a városban, ha nem történik vele, ami tör tént.


„Csak" magas vérnyomása volt


– Ezelőtt különösebb bajom nem volt, csak a magas vérnyomás, amit már megszoktam, évek óta gyógyszert szedek. De most, egyik pillanatról a másikra nem kaptam levegőt. Fájt a mellkasom. Azt hittem, a cigarettától. A cimborák hívták a mentőt, mert ők már látták, hogy ez nem tréfadolog. Egy kevés ideig ott tartottak megfigyelésen, aztán már hozott a mentő Győrbe. Elzáródás volt az egyik szívkoszorúeremben. Nem gondoltam, hogy eljövök dolgozni, aztán ez történik majd velem. A sógorom hozta látogatóba a feleségemet: hogy megijedhetett... Így most már elmondhatja majd, hogy ő is járt Győrben. A főorvos úrtól azt hallottam, nem sok kellett volna, hogy végem legyen. Ezért még örülhetek is, hogy így történt. Itt, a Kórházban jó az ellátás, lelkiismeretesek az ápolók, orvosok. (Sopronban is nagyon jól bántak velem.) Ahogy mehetek, indulok haza, csak haza. Szerettem volna egy kis pénzt keresni, a végén meg mínuszban leszek. De most ugye nem erre kell gondolnom. Fel kell nevelnem a gyerekeimet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden nem forgalmaznak aranytömböket

Az arany világpiaci ára évek óta emelkedőben van, emiatt sokan befektetési céllal vásárolják e… Tovább olvasom