Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Ő sztől megszqnik

az iskola Répcevisen

A négyszáz lakosú Répcevisen szeptembertől megszqnik az oktatás, azaz az alsó tagozatos diákok Kőszegre vagy Zsirára járnak át tanulni. A helybéliek fájó szívvel ugyan, de tudomásul vették a döntést.
Ami már hónapok óta várható volt, a répcevisi képviselő-testület a legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy szeptembertől nem tudja tovább vállalni az általános iskola alsó tagozatának mqködtetését. A döntés kilenc gyermeket és két pedagógust érint. A diákok nagy része a szomszédos Zsirára jár majd át, ám lesznek olyanok, akiknek nagyobb testvérei is vannak, és Kőszeget választják.
Kovács István polgármester szerint attól, hogy megszqnik az oktatás a településen, még nem jelenti azt, hogy a kulturális életnek is vége lenne. – Megválasztásom előtt és után is tartottunk szülői értekezletet, ahol elmondtam, legfeljebb egy évig tudjuk mqködtetni az iskolát – mondta el a polgármester. – Végül megszületett a döntés, idén szeptembertől megszqnik az oktatás a településen. A helybéliek fájó szívvel, de tudomásul vették. Az itt élők is érzik, nagy erőfeszítésbe és kiadásba került az iskola fenntartása. A községben mqködik faluszépítő és önkéntes tqzoltó egyesület, valamint labdarúgócsapat. Úgy vélem, a közösségi élet és a helybéliek aktivitása a jövőben is megmarad.
A polgármestertől megtudtuk továbbá, a településen még hiányzik a rendezési terv, amelyet várhatóan májusban kezdenek el készíteni. – A tervben mindenképpen szerepelnie kell, hogy több építési telket szeretnénk kialakítani és közmqvesíteni – folytatta Kovács István. – Elképzeléseink szerint az orvosi rendelő átköltözik az iskola épületébe. A felszabaduló, összesen 1,4 hektáros ingatlan további sorsáról még nincs döntés. Az önkormányzat, ha úgy adódik, saját maga hasznosítaná, de jó ajánlat esetén az értékesítés is szóba jöhet.

Tqzoltók a világtalálkozón

A répcevisi önkéntes tqzoltók meghívást kaptak az Ausztriában május 17–20. között megrendezendő Önkéntes Tqzoltók Világtalálkozójára. A neves rendezvényre elsősorban Európából érkeznek résztvevők, de várhatóan az Egyesült Államokból és Japánból is megjelennek tqzoltó egyesületek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úton vagyunk valamennyien

„ Atyja már messziről meglátta őt és megesett rajta a szíve.” (Lk. 15/20b) Tovább olvasom