Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

32-en vásárolták meg a kormányzati negyed tervpályázatát

A kormányzati negyeddel kapcsolatos tervpályázatot 32-en vásárolták meg keddig - közölte Láng Balázs, a Kormányzati Negyed Projekt kommunikációs vezetője.
Az érdeklődők kétharmada magyar, többen vidéki városokból szeretnének indulni a pályázaton. A pályázók között számos német tervezőirodát találni. A tenderen részt vesz még francia, spanyol, japán, kanadai és brit pályázó is. Az érdeklődők közül 17-en már korábban is jelentkeztek, 15-en viszont új pályázók.

A kormányzati negyed megvalósítására vonatkozó tervpályázat beadásának első határideje ez év május 21. volt. A kiírást azonban módosították, ezért a beadás július 11-re, a dokumentáció megvásárlásának határideje pedig június 29-ére tolódott. Így a pályázók száma még tovább növekedhet.

A kormányzati negyed épületegyüttesének megépítése 42 milliárd forintba kerül az állam és a magánszféra együttműködésén alapuló PPP-konstrukcióban. A projektről szóló országgyűlési határozati javaslat 142,5 milliárd forint felső korlátot szab a projekt teljes költségének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés Washingtonban

Tovább olvasom