Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

290 millióba kerül a Nyugati karbantartása

A halaszthatatlan munkák miatt hétfőtől július 5-éig két hétre bezárják a pályaudvart. A felújítások után a Nyugati színvonala és a vonatok közlekedése is javul majd.
Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt hétfőtől július 5-éig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó fővárosi Nyugati pályaudvar, a majdnem 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését - jelentették be a MÁV képviselői sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Vizi Zsolt, a MÁV Zrt. műszaki lebonyolítási vezetője elmondta: karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen. Ezeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni, mert úgy évekre elhúzódó kellemetlenséget jelentene az utasoknak - tette hozzá. Megjegyezte azt is: a munkálatok az üzembiztonságot szolgáló felújításra koncentrálnak, nem terjednek ki a hosszabb tervezési-engedélyezési és pályáztatási folyamatot igénylő felújítási munkákra.

Ismertette: a pályát érintő munkák összesen 136 millió forintba, a biztosítóberendezésekkel kapcsolatos munkák 102 millió forintba, az erősáramú berendezések költsége 34,3 millió forint, a távközlő berendezéseket és az ingatlanokat érintő költségek pedig 16,5 millió forintot tesznek ki. A több mint száz szakember közreműködésével zajló karbantartás így összesen mintegy 290 millió forintba kerül.

Bojtor Tibor, a MÁV Zrt., ingatlan fenntartás és fejlesztés vezetője arról számolt be, hogy a legfontosabb ingatlanüzemeltetést érintő feladat a vágánycsarnok végfali üvegfelületének takarítása, az üvegpótlások elvégzése, kijavítják az ereszcsatornákat, a pénztárcsarnok üvegeit és a csatornarendszert, ahogy a botlásveszélyes burkolatokat is, az egész épület körüli homlokzatot graffiti-mentesítik.

Kormányos László, a MÁV marketing és fejlesztési vezetője arról számolt be, hogy az utasforgalmat érintő változások tervezésébe Budapesti Közlekedési Központot (BKK) is bevonták, az érintett vasútvonalak száma jelentős.

Hozzátette: a Nyugati pályaudvarig szóló menetjegyek, bérletek felhasználhatóak a kijelölt BKK járatokon és viszonylatokon. A közlekedési változásokról, a vasúti menetrendről a www.mavcsoport.hu oldalon és a Vonatinfó alkalmazáson, vagy a Mávdirekt 06 40 494949-es telefonszámán tájékozódhatnak.

A kiosztott közlemény szerint a vasúttársaság az üzlethelyiségek bérlőinek kéthetes díjkedvezményt ad. A MÁV 13 bérlővel kötött egyedi megállapodást, ezzel összesen több mint 2 millió forintnyi bevételről mondott le. A tervezett munkálatokat a sajtóbejáráson részletesen bemutatták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyoma sincs az ismert politikusnak Nancy mobiljában

A lány mobilja olyan régi darab, hogy az nem volt alkalmas videózásra, így az álítólagos… Tovább olvasom