Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

23 milliós luxusvadászatra fizetett be Lázár

Érdekesség, hogy Lázár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik. Lázár szerint a résztvevők közösen fizetik a költségeket.
Az atlatszo.hu birtokába került egy március 6-án kelt szerződés, amely szerint Lázár János 75 ezer euró, azaz mintegy 23 millió forint értékben rendelt meg novemberre egy csehországi fácánvadászatot, amin 2500-3000 madár elejtését tervezi vendégeivel. A költségekkel kapcsolatban érdekesség, hogy a Miniszterelnökséget vezető államtitkár saját vagyonnyilatkozata szerint ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János magánszemélyként rendelte meg 2014. november 7-8-ra a vadásztatást a Lesy ČR nevű cseh állami erdészeti vállalattól. Az állami erdőkezelő 1100 vadászterülete közül az egyik legszebb, már a középkori uralkodók által is rendkívül kedvelt vidék a Prágától 40 kilométerre fekvő Konopiště kastély mellett terül el. Ide rendelt meg egy 2500-3000 fácán kilövését előirányzó hosszú hétvégét Lázár.

A lelőtt fácánok darabjáért – áfával együtt – 30 eurót kell fizetnie, ha tehát sikerül mind a háromezret leszedni, az összesen 90 ezer euróba (mintegy 27 millió forintba) fog kerülni, de a szerződés ennél kevesebb zsákmánnyal, ennek megfelelően szerényebb, 75 ezer eurós (mintegy 23 millió forintos) költséggel jár majd. Az, hogy hányan osztoznak majd a 2500 lelőtt szárnyason, nem szerepel a szerződésben, annyi kiderül, hogy a közeli Hotel Senben vagy a Hotel Tvorsovicében fognak lakni.

Az Átlátszó felhívja arra is a figyelmet, hogy Lázár János legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint nem rendelkezik annyi készpénzzel, amennyiről a vadászatra leszerződött.

Lázár: nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatom és a vadászat költségei között

Többen, közösen fizetik annak a vadászatnak a költségeit, amelyen Lázár János is részt vesz, így nincs ellentmondás a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a felmerülő kiadások között. Ezt a Miniszterelnökséget vezető államtitkár közölte az MTI kérdésére szerdán annak kapcsán, hogy az atlatszo.hu azt írta: Lázár János 23 millió forintért rendelet csehországi fácánvadászatot, vagyonnyilatkozata szerint ugyanakkor ennyi készpénzzel nem is rendelkezik.

Lázár János az MTI-nek elmondta: a szóban forgó novemberi vadászaton magánemberként részt vesz. Ő szervezi, de annak a költségeit bevett szokás szerint nem a megrendelő, hanem a vadászaton résztvevő személyek közül többen közösen fizetik - közölte, leszögezve: a fentiek alapján semmiféle ellentmondás nincs a vagyonnyilatkozatában szereplő adatok és a vadászat felmerülő költségei között.

Lázár János hangsúlyozta, hogy az esemény magánélete része, senkinek az adóforintját nem érinti, és az üggyel kapcsolatban nem kíván további nyilatkozatot tenni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a cigarettacsempész-hálózat tizenegy tagja

A nyomozóhatóság a gyanúsítottakat jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett… Tovább olvasom