Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

22 év után búcsúzik a polgármester

A megye második legrégebben hivatalban lévő községi vezetője búcsúzik Horváth József, Répcevis első emberének személyében a polgármesteri széktől. Vidéki körképünk utolsó állomásán vele találkoztunk.
Nem indul az október elsejei választáson Horváth József, Répcevis polgármestere. Döntése következtében a megye második legrégebben vezetői székben ülő polgármestere búcsúzik a hivataltól. Horváth József 1984 óta állt faluja élén; a rendszerváltás előtt mint a közös tanács elnöke, 1990 óta pedig mint polgármester. Most azt mondja: elég volt.
– Amikor én kezdtem a faluvezetést, még vezetékes ivóvizünk sem volt – emlékszik vissza a régmúltra a társadalmi megbízatásban dolgozó polgármester. Az összes közmű kiépítését levezényelte, 1991-ben pedig óvodát és iskolát nyitott a községben. – Most talán úgy tűnik, hiába, mert elöregedik a falu, kevés a gyerek. Az óvodába mindössze nyolc gyerek jár, az iskolában pedig csak az első három osztály működik, összevonva, tizenkét gyerekkel...
Horváth József szerint tudni kell abbahagyni, s érzi, ennek most jött el az ideje. Főállásban építésügyi előadó, így a hivatali léttől teljesen nem szakad el, a jövőben azonban szeretne több időt szánni két nagy hobbijának; a vadászatnak és a rajzolásnak.
Répcevist alig négyszázan lakják, ám közülük hárman is szeretnének polgármesterek lenni. Kovács István jelenlegi alpolgármester, Kulcs Béla és ifj. Németh István közül választhat a falu népe új vezetőt. A testület mindössze 41 millióból gazdálkodhat, plusz az idén kaptak még nyolcmilliót mint önhikis település.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom