Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

221 embert küldenek el: csoportos létszámleépítés az ISD Dunaferrnél

Csoportos leépítési szándékot jelentett be augusztus 21-én az ISD Dunaferr Zrt. a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központnál.
Csoportos leépítési szándékot jelentett be augusztus 21-én az ISD Dunaferr Zrt. a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központnál, ebben 221 fő elküldésének tervét jelezték a Lőrinci Meleghengermű tevékenységének megszüntetése miatt - közölte a Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) szerdán.

A kormányhivatal tájékoztatása szerint a bejelentést megelőzően, augusztus 16-án a kormányhivatal már felvette a kapcsolatot a munkáltató képviselőjével, egyeztették a szükséges lépéseket, a munkaügyi központ által nyújtott lehetőségeket.

A BFKH közleményében hangsúlyozza: a munkaügyi központ a munkavállalók számára csoportos és személyes tájékoztatással áll majd rendelkezésre, ismertetik az igénybe vehető szolgáltatásokat, támogatásokat.

Megkezdődött a hasonló ágazatban működő potenciális munkaadók megkeresése, közöttük már van olyan cég, amely előzetesen jelezte, várhatóan 18-20 fő foglalkoztatását szívesen vállalja - közölte a BFKH.

A közleményben szerepel, hogy szeptember 13-án és október 11-én a kormányhivatal, október 27-én pedig a munkaügyi szervezet külföldi munkavállalást segítő szervezete, az EURES állásbörzét tart a fővárosban, ahol hazai és nemzetközi munkáltatók lesznek jelen, és nagy számban kínálják állásaikat.

A felmondási idő alatt elhelyezkedni nem tudó munkavállalóknak a Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központja által nyújtott teljes szolgáltatási, támogatási paletta továbbra is rendelkezésre áll majd - írja közleményében a BFKH.

Az ISD Dunaferr cégcsoport kommunikációs vezetője kedden az MTI-nek elmondta, hogy a mintegy 5 ezer 300 munkavállalót foglalkoztató cégcsoport a fő tevékenységéből származó veszteségei miatt kényszerül a Lőrinci Meleghengermű bezárására, valamint szigorú költségtakarékossági programjának folytatása mellett az év végéig összesen 800 dolgozója elbocsátására.

Várkonyi Zsolt szerint a Lőrinci Meleghengermű vesztesége az év első felében elérte az ötmillió dollárt (1,1 milliárd forintot), s a helyzet javulásának nincsenek jelei. A veszteség objektív oka egyebek között az, hogy az acélpiacon rendkívül alacsonyak a termékárak, elhasználódtak a gyártómű berendezései, továbbá magasak a költségek.

A kommunikációs vezető elmondta, hogy a létszámleépítést a magyar jogszabályok és a kollektív szerződés alapján folytatják le, a tervezett lépésről már értesítették az állami hatóságokat.

Megtervezték a termeléshez közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységek kiszervezését is. Egyelőre a tolmácsolási és fordítási szolgáltatások, a kisteherautós üzemen belüli szállítások, a létesítményi tűzoltóság és a PR-tevékenység átadását tervezik külső vállalkozónak.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Visszavásároljuk az E.ON-t a németektől!˝ - Orbánnal tárgyalt az igazgatótanács elnöke

Az E.ON ügyében a kormány semmilyen hírt nem kommentál, és semmilyen információt nem ad - közölte… Tovább olvasom