Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

21 libanoni gyermeket látnak vendégül Budapesten

Pénteken 21 libanoni gyermek érkezik Budapestre. A közel-keleti háború miatt otthon nélkül maradt fiatalok egy hetet töltenek a magyar fővárosban, ez idő alatt remélhetőleg eltávolodnak attól a sok szörnyűségtől, amin eddig keresztülmentek. Néhány héttel ezelőtt hasonló céllal izraeli fiatalok érkeztek hazánkba.
Összefogott a magyar főváros és a Malév, hogy a Magyar Baptista Szeretetszolgálat szervezésében libanoni menekült gyermekeket lássanak vendégül egy hétre Magyarországon.

A 21 fiatalt két nevelő kíséri, akik a Libanoni Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. Egyikük, Carol Khater szociális munkás lapunk tudosítójának elmondta, hogy „a gyerekekek gyakorlatilag földönfutókká váltak a háború miatt, mert mindannyian elvesztették az otthonukat, és vagy a Baptista Szeretetszolgálat szállásain, vagy rokonoknál, vagy menekülttáborban vészelték át a háborút. Többen legközelebbi hozzátartozójukat is elvesztették, három testvér pédául, Ali, Mohammed es Nour Khashab elvesztette az édesanyját és a nagymamáját is egy légitámadás során."

A menekült gyerekek utazását a libanoni és a szír magyar nagykövetség összehangolt szervezőmunkája segítette. A kísérők gyakorlatilag a szétbombázott Bejrútból egészen a damaszkuszi reptérig voltak a csoporttal.

A kis csapat pénteken kora reggel érkezik Budapestre, ahol a délelőtti órákban fogadja őket Demszky Gábor főpolgármester. Ezután egy hétig ismerkedhetnek az országgal, ez idő alatt remélhetőleg eltávolodnak attól a sok szörnyűségtől, amin eddig keresztülmentek.

Néhány héttel ezelőtt hasonló céllal izraeli fiatalok érkeztek hazánkba. A negyven 14–18 éves zsidó és drúz fiatal szintén egy hetet töltött Magyarországon, néhány napot a szarvasi zsidó ifjúsági táborban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gízai piramisokhoz költöztetik II. Ramszesz szobrát

A csütörtökről péntekre virradó éjszaka költöztetik át II. Ramszesz egyiptomi fáraó 11 méter magas… Tovább olvasom