Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

21 ezer kilométert repült a vak pilóta

Vak pilóta repült Nagy-Britanniából Ausztráliába, 21 ezer kilométeres utat megtéve egy könnyű kisgépen. Ez az első alkalom, hogy világtalan ember vezet repülőgépet ilyen nagy távolságra.
Az 55 brit Miles Hilton-Barber még március 7-én indult útnak London közeléből egy olyan, különlegesen átalakított gépen, amelybe a navigációs berendezések jelzéseit beszédhanggá átalakító szoftvert telepítettek, így a műszereket ő nem látja, hanem hallja.

A start óta eltelt csaknem másfél hónap óta jól beváltak a szó szoros értelmében vett vakrepülést biztosító készülékek, a fedélzeten tartózkodó tapasztalt másodpilóta eddig csak a biztonság kedvéért volt jelen. A hosszú utat - amelynek még nincs vége - persze nem egyvégtében tette, illetve teszi meg Hilton-Barber, hanem megszakításokkal, a múlt hónapban például Indonéziában járt.

Mint az ABC ausztrál rádió jelentette, hétfőn sikeresen landolt az ötödik kontinens északnyugati partvidékén, és még aznap el akar jutni Darwin városáig, majd a nagy vállalkozás hivatalosan a hét végén, Sydneyben ér véget.

Egyedülálló vállalkozásával a világtalan férfi adományokat akar gyűjteni a fejlődő országokbeli vakok számára, ezenkívül tettével hasonló jótékonysági akciókra akar ösztönözni másokat is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadót bukott a Gyirmót

labdarúgás nb II, nyugati csoport Tovább olvasom