Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

2013-ban is az állami kasszába mennek a magánnyugdíjpénztári befizetések

Valószínűleg 2013-ban is át kell irányítani a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket az állami kasszába és el kell gondolkodni a rendszer jövőjéről - mondta Matolcsy György.

Valószínűleg 2013-ban is át kell irányítani a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket az állami kasszába és el kell gondolkodni a rendszer jövőjéről, arról is lehet szó, hogy újra megnyitják az átlépési lehetőséget is - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön kormányszóvivői tájékoztatón.

A dohánytermékek jövedéki adójának emeléséről szólva közölte, nem változik a rés a sodrott és a többi dohány jövedéki adója között. Hírlapi kacsának nevezte a pénzügyminisztérium újbóli létrehozását.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. Cloeon_dipterum 2011. december 21. 13:33
  „Nagyon helyes!
  A nyugdíjalap kizárólag az államot illeti. Bőszmeség lenne idegen bankok nyerészkedését támogatni. Ezt minden értelmes ember belátja.”
 • 60. öszödiböszme 2011. december 16. 17:51
  „9. hidas 2011.12.16. 17:15
  Bocs, így utólag nyilvánvaló. Csak hát amikor a törpe viktátorról olvasom a cikket, 250 a vérnyomásom és alacsonyabb érték magasabb mint a magas./ez szintén Hofi/”
 • 59. hidas 2011. december 16. 17:15
  „58.öszödiböszme!
  Ha nem érződött egyértelműen az irónia akkor az az én óvatos fogalmazásom hibája! Mostanában már óvatosabban fogalmazok, hiszen jön a cenz ura! (Hofi után szabadon!)”
 • 58. öszödiböszme 2011. december 16. 15:23
  „55. hidas 2011.12.16. 13:40
  Ugye ez csak irónia volt??
  A törpe és bagázsa tolvaj!”
 • 57. mitzekatze 2011. december 16. 14:12
  „Én is MNyP-as vagyok. Tehát Orbán gyakorlatilag több, mint egy éve LOPJA a befizetéseimet, és jövőre is ezt teszi. Az eddig megszerzett éveket semmibe veszi, és még ezen felül van pofája kizárni az állami rendszerből. Miközben a fajtája alanyi jogon jut majd nyugdíjhoz, mert minden 10. hónapban kipottyant egy Nintendóut / Rikhárdóut / Dzsánifárt...stb. a mi pénzünkből, a mi kárunkra.
  Mást meg lecsuknak filléres bolti lopás miatt. Ő meg szabadon lop, csal, hazudik! Mondjuk tudom, hogy a narancsagyúak IQ-ja mennyi lehet, hogy nem tanulták meg, hogy a C típus csak élősködik, lop, hazudik ,a kolbászkerítés és kacsalábas házikó meg nem mindenkinek jár alanyi jogon.”
 • 56. embertelen 2011. december 16. 13:57
  „Gyurcsánytól semmit sem akartak elfogadni az emberek, Orbántól pedig, mint a birkák, mindent eltűrnek. A magyarok olyanok, mint az oroszok, diktatúra nélkül ők sem érzik jól magukat, ugylátszik a magyarnak sem hiányzik a demokrácia.”
 • 55. hidas 2011. december 16. 13:40
  „Nem tudom mi ez a felháborodás! A kormányszóvivő azt mondta, hogy a zemberek akartak visszatérni az állami nyugdíjhoz, nem a kormány találta ki. O.V. pedig azt nyilatkozta ma reggel az mr1-en, hogy képes volt összeveszni a fél pénzügyi világgal csak, hogy teljesíteni tudja a vissza lépni kívánók akaratát!!! Azért ez nem semmi!”
 • 54. miracle 2011. december 16. 12:51
  „A sok dilettáns devizahitelest meg azoknak a pénzéből mentik, akinek esze is volt. Többek között a fentiekből.”
 • 53. steke 2011. december 16. 12:42
  „A kormány kommentje szerint a pénztártagok döntése volt, hogy megtakarított millióikat inkább a a feneketlen kútba szeretnék dobni! Micsoda parasztvakítás, álnok hazudozás!”
 • 52. load 2011. december 16. 12:37
  „Index
  2011. december 16., péntek 12:00 |
  Váratlanul megszakadt az IMF-fel folytatott tárgyalás. A Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság előrehozták repülőjegy foglalásaikat és péntek reggel elutaztak Budapestről, noha az eredeti program szerint még délutánra is terveztek megbeszéléseket.
  Egyik forrásunk szerint a nézeteltérés alapvető okai a szerdán benyújtott MNB-törvénytervezettel [1] kapcsolatos európai kifogások [2] lehettek, de a nyugdíjállamosítás [3] kiteljesítése csukhatta be végleg az ajtókat.”
 • 51. elihu 2011. december 16. 12:33
  „Az embereket megzsarolták, hogy ha nem lépnek át az állami nyugdíjba akkor a munkáltató által fizetendő nyugdíjjárulékot az állam lenyúlja. Következmény: Mindenki átlépett az állami nyugdíjba. Következő lépcsőfok: Megváltoztatják a munkáltató által fizetendő nyugdíjJÁRULÉKot, szociális HOZZÁJÁRULÁSra. Mi a különbség? A járulékot az állam visszaadja a nyugdíjas éveid során, a hozzájárulás viszont csak visszaADHATÓ!!! Értsd: Nem fogod visszakapni és ebben mindegyik párt hallgat, mert még a mostani ellenzék is lehet kormányon és lehet nyugdíj kifizető. Magyarán: a munkáltató által fizetendő nyugdíjjárulékot így is lenyúlta az állam. Köszönjük fityesz!”
 • 50. bojtár 2011. december 16. 11:57
  „Na ezért ez is veri a biztosítékot:
  Vésztervek készültek a kórházakban

  Index
  2011. december 16., péntek 06:47 |
  |


  Az ÁNTSZ tájékoztatást kér a kórházaktól arról, hogyan készülnek a rendkívüli helyzetre, ha az orvosok január elején aktiválják felmondóleveleiket - írja a Magyar Nemzet.

  hirdetés

  ,,Vészforgatókönyvet készítettünk arra az esetre, ha az orvosok valóban tömegesen felmondanak, vagy nem vállalnak önként túlmunkát" - mondta a lapnak Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség elnöke.

  Ha kell, fokozatosan korlátozzák az ellátást:

  - a kijelölt területen kívülről érkező pácienseket küldik el, ha nem szorulnak azonnali beavatkozásra;

  - kizárólag a sürgősségi és a daganatos betegeket, valamint a gyermekeket látják el;

  - csak sürgősségi beavatkozásokat végeznek;

  - átállnak az ügyeleti rendszerre, ez csak annyiban különbözik az előző fokozattól, hogy még kevesebb emberrel működik majd a kórház;

  - összevont ügyeleteket működtetnek, ami azt jelenti, hogy az intézmény nem képes minden osztályon kiállítani egy szakmai stábot;

  - különböző kórházak csak összevontan, egymással szorosan együttműködve biztosítják a legszükségesebb ellátást.

  A Magyar Kórházszövetség elnöke elmondta, hogy a korlátozó intézkedések túlnyomó többségét csak hatósági utasítás vagy jóváhagyás mellett tehetik meg. A jogszabály szerint ugyanis teljesíteniük kell ellátási kötelezettségüket, abból nem vehetnek vissza önként. Rácz Jenő reméli, hogy egyetlen ilyen intézkedésre sem lesz szükség, de nem ülhetnek ölbe tett kézzel - olvasható a Magyar Nemzetben.”
 • 49. bojtár 2011. december 16. 11:51
  „Az adófizetőkkel fizettetik meg a bankok extraprofitját

  2011, december 15 - 16:34
  Friss hírek Vezércikk

  A bankadó feléről történő lemondással a kormány velünk fizetteti meg azt a terhet is, amit elméletileg a bankok átvállaltak.
  A mai nappal valószínűleg befejeződtek a másfél évi kormányzati semmittevést követően a Jobbik által a devizahitelesek érdekében kikényszerített intézkedések - állapította meg csütörtöki sajtótájékoztatóján Volner János.
  A jobbikos képviselő emlékeztetett: az első devizahiteles kormányzati mentőcsomag bejelentésére közvetlenül az után került sor, hogy a Jobbik eredményesen nyomás alá helyezte az országos aláírásgyűjtő akciójának megindításával ,,a másfél évig tétlenül szemlélődő kormányt."

  A Jobbik a hitelek felvételekor érvényes devizaárfolyamokon történő forintosítást szeretné elérni. Ezt a honatya úgy indokolta: a PSZÁF adatai szerint a bankok mintegy 1626 milliárd forintnyi hitelt vettek fel eurón kívüli valutában, ugyanakkor több mint 7600 milliárd forintnyi hitelt helyeztek ki. Vagyis a bankok bizonyítható módon nem váltottak devizára forintot, tehát óriási árfolyamnyereséget könyvelhetnek el.

  A politikus a most bejelentett intézkedéseket ehhez képest szerénynek és felemásnak nevezte. Rámutatott: a bankok úgy vállalnak részt az általuk okozott probléma rendezéséből, hogy az állam lemond a bankadóról, ,,magyarul ezt a pénzt is a kiszolgáltatott, nehéz helyzetben levő magyar emberektől szedi be".
  A képviselő úgy fogalmazott: ,,szép dolog´ az, hogy a bankok 600, az állam, pedig 300 milliárdot vállal a devizahitelesek megsegítésének költségeiből, ám a bankadó várható 130 milliárdos bevételének a felét a kormány elengedi, sőt a pénzintézeteknek lehetővé teszi a végtörlesztésből eredő veszteségek jelentős részének leírását.
  "Nem történik tehát egyéb, minthogy az adófizetők fogják megfizetni azt, amit a bankok nem hajlandóak, a kormány pedig nem tud kikényszeríteni" - fogalmazott a parlament gazdasági bizottságának alelnöke.
  A politikus szerint a bankok már csak azért is felelősek a kialakult helyzetért, mert lényegében ,,beleugrasztották" az embereket a forint hiteleknél jóval nagyobb járulék költséggel járó kölcsönökbe, s most ,,saját szakmájuk szabályainak megsértése miatt az egész magyar társadalom nyögi a terheket".
  Kérdésre válaszolva a honatya kifejtette: a kormány hiába emeli ÁFA-t, ettől lényegesen nagyobb adóbevételt nem érdemes várni, mivel a ,,bevásárlóturizmus" országos elterjedésével az emberek lényegében kiviszik az országból a pénzüket, hiszen a szomszédos államokban jóval kedvezőbb körülmények között, olcsóbban vásárolhatnak. Volner emlékeztett: hazánk az OECD tagországok között első helyen áll az árukat és szolgáltatásokat terhelő adók mértékét tekintve.”
 • 48. donkarti 2011. december 16. 11:13
  „Ez nem sima LOPÁS?”
 • 47. bojtár 2011. december 16. 10:53
  „minden a tervek szerint halad mi a gond?”
 • 46. Goldmund 2011. december 16. 10:33
  „45. ildancs20 2011.12.16. 09:50

  Ha 26 éves vagy és a családi és egyéb kötelékek nem tartanak itthon, akkor őszintén tanácsolom: menj minél hamarabb.
  Már csak azért is, mert az itteni szolgálati időd úgyse lesz semmire sem elég, és akkor jár az ember a legrosszabbul, ha mondjuk 19 év szolg. időt szerez valahol, aztán elmegy onnan, a nyugdíjhoz meg minimum 20 év kéne. Így a 19 éve elveszik a semmibe. A másik országban meg annyival kevesebb lesz a szolg. ideje, hiszen, addig nem ott dolgozott.”
 • 45. ildancs20 2011. december 16. 09:50
  „Alapvetően az elmúlt 1-2 évben 26évesen levontam a következő Nagyon fontos szabályokat: 1,ha lehet kp-ban kérd a fizudat. 2,ha lehet egyezkedni a majd 50%adó miatt (annyit vennének el),inkább kevesebbre legyek bejelentve mint a valóság. 3,nem nem takarékoskodunk magyar bankban, vagy otthon párna alatt,vagy külföldi bankba. 4,itt ebben az országban Senkiben nem szabad megbízni (főképp a kormányban nem) 5,ha elegendő pénz gyűlt össze a párna alatt csomagolj és menj minél messzebb ettől a szarfészektől 6,itt Magyarországon,hacsak nincs fél milliós fizetésed NE szülj,pláne ha lakáshiteled van! Nos igyekszem a szabályokat betartani és jelenleg nyelvtanárhoz járok,hogy minél hamarabb elhúzhassak innét,ahol a fizetésed éhen halni sok,de meg megélni belőle kurva lehetetlen!”
 • 44. Stive 2011. december 16. 09:43
  „Ez egy egyszerű tolvaj banda! Így könnyű pénzt csinálni,....mástól elvenni! Több ötletük nincs is. Ennyi...!!”
 • 43. mir 2011. december 16. 09:22
  „A fideszes megmondóemberek most merre vannak?”
 • 42. Goldmund 2011. december 16. 08:49
  „Más:
  Feleségemmel azt fontolgattuk, hogy mivel neki alacsony a jövedelme, önkéntes nyugdíjpénztári tag legyen. Most egy kicsit elbizonytalanodtam. Ha elfogy a most elvett pénz, akor lehet, hogy az önkéntest veszik el?”
61 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prima Primissima: átadták a nyereményautót

Ünnepélyes gépkocsi átadási esemény keretében vehette át a Prima Primissima Alapítvány 2011. évi… Tovább olvasom