Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

2004-ig megújul a Windows-széria

A Microsoft egy biztonsági hardver egység beépítésével még a 2004-ben megjelenő új Windows széria előtt alapvetően meg akarja változtatni a személyi számítógépek szerkezetét.
A Microsoft a jövő PC-jeit egy Palladium nevű biztonsági technológia beépítésével képzeli el, melynek kidolgozásáról jelenleg tárgyalásokat folytatnak az Intel és az Advanced Micro Devices (AMD) cégekkel, tette közzé az MSNBC weboldalán vasárnap megjelenő Newsweek.

A technológia sokrétű felhasználhatóságához tartozik majd az adatközlés biztonságos azonosítása, adatok kódolása, személyes adatok védelme és egy digitális jogkezelő (DRM), szólt a sajtóközlemény.

A Palladium egy azonosító rendszerből, chipekből és egy biztonsági feladatokat kezelő "nub" nevű szoftverből fog állni, nyilatkozta Martin Reynolds, a Gartner piackutató cég egyik szakértője, akit a Palladiumról a Microsoft részletesen tájékoztatott. A három összetevő egyidőben fut majd az operációs rendszerrel, a biztonsági feladatok pedig át lesznek adva a Palladium-nak ahelyett, hogy integrálnák azokat a rendszerbe. A Palladium sokkal inkább egy biztonsági alap, melyre más biztonsági funkciók építhetők, mintsem egy különálló rendszer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A spamkirály

Bár csak nyolc osztályt végzett, saját fejlesztésű szoftvere, illetve az ennek segítségével… Tovább olvasom