Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

2003 a hackertámadások éve lesz?

Az IDC piackutató cég előrejelzése szerint 2003-ban olyan komoly hackertámadás várható, mely akár egy teljes napra megbénítja az internet működését. Egy Irak elleni háború ugyancsak felvillanyozhatja a hackereket.
John Gantz, a jelentést készítõ IDC piackutató cég egyik vezetõ szakértõje az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az elõttünk álló hónapokban fokozottan fennáll a veszélye annak, hogy különbözõ számítógépes bûnözõi csoportosulások nagyszabású DoS (Denial of Service) támadásokat vagy hálózati betöréseket hajtanak végre, sõt az sem elképzelhetetlen, hogy egyesek fizikai támadást indítanak különbözõ számítógépes rendszerek, hálózatok ellen. Gantz elmondása szerint ennek hátterében komoly szerepet játszik, hogy az Egyesült Államok és Irak között mostanság roppant feszült a hangulat.
Az IDC legfrissebb jelentésébõl szerencsére nem csak ilyen jellegû 2003-as elõrejelzések olvashatók ki. Így többek közt az is kiderül belõle, hogy az információs technológiai, illetve telekommunikációs piac a jövõ esztendõben várhatóan több mint 6 százalékkal fog növekedni, így az ezen piaci szegmensekben lebonyolított forgalom jövõre elérheti akár - nem tévedés - az 1,9 billió dollárt is. Gantz szerint ezen két szegmens tekintetében az Egyesült Államok mostanság egyre jobban teljesít, ez pedig szerencsére bátorítja a világ egyéb régióinak piacait is.
Az IDC szerverpiaci elõrejelzései szerint a középkategóriás szerverszámítógépek piacán 2002-ben tapasztalt mintegy 20 százalékos zsugorodást 2003-ban várhatóan jelentõs növekedés követi, azonban a legújabb 64 bites technológiák térnyerése a vártnál valószínûleg lassabban megy majd végbe. A nyílt forrású Linux operációs rendszer szerverpiaci jövõjével kapcsolat Gantz nemes egyszerûséggel csak annyit mondott: "a Linux egyszerûen fel fogja falni a Unixot". Végül pedig említésre méltó, hogy az IDC szakértõi szerint az internetes üzenetküldõ szolgáltatások forgalma 27 százalékkal, az elektronikus levélforgalom pedig várhatóan mintegy 30 százalékkal fog növekedni a jövõ esztendõben.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényben nem veszik el semmi

Az iskolában egy nagyon jól sikerült vetítéses előadás után azt mondta az előadó: figyeljük csak… Tovább olvasom