Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

19 év után fogták el a bujkáló gyerekgyilkost - videó

A libanoni férfit, aki a gyanú szerint 1996-ban Újpesten megölt egy nőt és annak gyermekét. A férfit egy áruházi lopás buktatta le.
Tizennyolc évvel a bűncselekmény elkövetése után fogták el azt a libanoni férfit, aki a gyanú szerint 1996-ban Újpesten megölt egy nőt és annak gyermekét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön a rendőrség honlapján.

M. Boulost, aki annak idején ki is rabolta az áldozatait és pénzt, illetve ékszereket vitt el a családi házból, egy Libanonban elkövetett áruházi lopás buktatta le. A férfit Svájcból szállították Magyarországra.

A közlemény szerint a gyilkosságot követően a magyar nyomozók azonosítottak egy férfit, akit Charbel A. B. néven ismertek. Ő adta el ugyanis két férfinak a lopott ékszereket, majd külföldre utazott. Ezért a gyanúsított ellen 1996. április 26-án európai elfogatóparancsot adtak ki.Ugyanakkor 2011. augusztus 8-án egy M. Boulos nevű férfi áruházi lopást követett el Libanonban. Az ellene kezdeményezett eljárás során ujjlenyomatot vettek tőle, illetve nyilvántartásba vették, ám később elhagyta Libanont.

A külföldi rendőrök - a magyar hatóságok megkeresése alapján - 2014 februárjában állapították meg, hogy M. Boulos azonos a budapesti nyomozók által Charbel A. B. néven ismert személlyel. A férfi ellen újabb, módosított elfogatóparancsot adtak ki.

A gyanúsítottat 2014. október 8-án Svájcban fogták el, majd 2015. február 11-én Magyarországra hozták.

A 41 éves férfi ellen emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - közölte a rendőrség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrökre támadtak a csendháborítók

Apa és fia ököllel támadt a kiérkező rendőrökre, egyikük egyenruháját elszakították. A rendőrök… Tovább olvasom