Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

180 éves a Lidisz Tornaszobát és

öltözőket adnak át Mammográfiás

szqrővizsgálat Szünetel a rendőrségi ügyfélfogadás Fertődi baleset

Sopron» Fennállásának 180. évfordulóját ünnepelte a Líceumi Ifjúsági Diákszövetség, a Lidisz. – Az ország első diákönkormányzata a líceumi, mely 1827-ben Deák Kúti Vármegye néven alakult meg – mondta el Kiss Dávid elnök. – A szervezet 1885 óta új névvel, mai formájában mqködik. Ebben az évben azonban nemcsak a szövetség jubilál, hiszen iskolánk fennállásának 450. és a címerpajzsunk 75. évfordulója is aktuális. A Líceumi Ifjúsági Diákszövetség diáknapot tartott, melyre az ország más evangélikus intézményeiből is érkeztek vendégek.

Pereszteg» Tornaszobát és öltözőket adnak, adtak át, mi-

után a település sikerrel pályázott fejlesztésre a nemzeti sporthivatalnál. Az elnyert 3,45 millió forintból – körülbelül 2,1 millió forintos önrésszel – a sportpálya mellett, a volt tekepálya helyén tornaszobát hoztak létre az általános iskolások részére. A sportpályán öltözőket is kialakítottak, valamint egy konditermet. A mqszaki átadást már megtartották, az ünnepélyes átadásra a jövő héten kerül sor.
Sopron» Az Erzsébet-kórház emlőszqrő centruma (Sopron, Győri út 15.) mammográfiás szqrővizsgálatra várja hétfőn 8–9.30 között Sopron, Fertőrákos kiértesített lakosait. A kiértesített lakosoknak mammográfiás szqrővizsgálat során vizitdíjat fizetni nem kell.
sopron» Hazánkban Szent György napján, április 24-én ünneplik a rendőrség napját is. Ezért a Soproni Rendőrkapitányságon április 24-én, kedden az ügyfélfogadás szünetel.
fertőd» Az Esterházy-kastély előtt, a balra ívelő kanyarban egy személygépkocsi vezetője rosszul választotta meg a sebességét, ezért lesodródott az útról, majd nekiütközött egy közlekedési táblának és egy kandelábernek. A helyszínelés során kiderült, a személygépkocsi vezetője ittas állapotban ült volán mögé. Komolyabb személyi sérülés nem történt, az anyagi kár eléri a hatszázezer forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan és hatékonyan díszítsünk

Amennyiben semleges bútoraink vannak, legegyszerűbb, ha a textileket cseréljük le – függöny, díszpárna, esetleg szőnyeg. Ma már minden lakástextillel foglalkozó üzletben létezik készre varrási szolgáltatás, így nekünk csak a méretek pontos megadására kell ügyelnünk. Tovább olvasom