Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

17 százalékos bővülés a mobilpiacon

A világ mobilpiaca az idei első negyedben 17%-kal bővült, ami 180 millió új készüléket jelent.
A piacvezető finn Nokia - jó délkelet-ázsiai eladásainak köszönhetően - ismét javított helyzetén, a Siemens ugyanakkor gyenge negyedet tudhat maga mögött.

Minden térségben növekedés mutatkozott, különösen Kelet-Európa, a Közel-Kelet, Afrika és Latin-Amerika mutatott fel erős bővülést a negyedben - derül ki a Gartner Dataquest amerikai tanácsadó cég kimutatásából.

Az első negyed adatai alapján a Nokia 30,4 százalékos részesedéssel vezet a világpiacon a tavalyi 28,8 százalékot követően, a második a Motorola, 16,8 százalékkal, a tavalyi 16,3 százalék után, a Samsung 13,3 százalékkal a harmadik, tavaly 12,6 százalék volt a részesedése.

Az élbolyt kissé lemaradva követi a 6,2 százalékos LG, majd az 5,5-5,5 százalékos Siemens, illetve Sony Ericsson, holtversenyben.

Az idei év egészére 750 millió eladott mobiltelefont várnak, 13 százalékos növekedéssel tavalyhoz képest. Ugyanakkor a forgalomnövekedés csökkenő nyereségarány mellett folytatódik, és ez különösen a kis cégeket helyezi nyomás alá, amelyek ennek következtében eltűnnek a piacról, vagy felvásárolják őket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iratcsomag külföldön munkát vállalóknak

Aki egy jó munkahelyet, állást szeretne belföldön vagy külföldön, nem árt, ha tudja, hogy a cégek előnyben részesítik az európai dokumentumokkal rendelkezőket. Az iratok könnyedén elérhetők mindenki számára, azonban az általunk megkérdezett közel ötven győri fiatal egyike sem hallott még az Europass-csomagróla, amit mind a 25 uniós tagállamban elismernek. Tovább olvasom