Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

1,77 milliárdot különítettek el a kormány kommunikációjára

A következő hetekben hirdeti meg a kancellária a közbeszerzési pályázatokat az idei kormányzati kommunikációra. A 2007-es költségvetés 1,77 milliárd forintot különített el a kommunikációs büdzsére, ennek hozzávetőleg a felét, 800-900 millió forintot költenek el a reformokkal kapcsolatos tájékoztatásra.
Az összeg fennmaradó részét az állami ünnepekre (egy átlagos augusztus 20-a 300-400 millióba kerül, egy állami ünnep legolcsóbb formája 100 millió forint), kutatásokra vagy a kormányzat számára fontos megemlékezésre költik. A reformok "tálalását" az év második felében kezdik.

A lap úgy értesült, hogy a Miniszterelnöki Hivatalban lassan működésbe lendült új kabinet - amelyben Baráth Péter a kormányzati kommunikációs főigazgató - több témát is kínált a politikai döntéshozóknak reformkommunikáció címén.

Kiemelt terület lesz az egészségügy és a közigazgatás, azzal, hogy az állampolgárokat tájékoztatják majd az őket érintő ügyekről, változásokról. Az ígéretek szerint nem "kormányzati önfényező kampányt" folytatnak majd, hanem praktikus információkkal látják el a választókat azokon a területeken, ahol a reformok már előrehaladott állapotot mutatnak.

A közbeszerzési pályázatok kiírását a miniszterelnöki kabinet bemutatja a sajtónak, azzal a céllal, hogy látható legyen, mennyi pénzt mire költenek, és kik fognak erről dönteni. Az ígéretek szerint minden közbeszerzési folyamatot szakmailag támadhatatlanként kívánnak felépíteni, szakértőket és a legjobb médiaauditort akarják majd foglalkoztatni

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen ülne Mercibe, de fejleszteni kell

A legtöbb embernek csapás, ha megszűnik a munkahelye, Németh István annak köszönheti szerencséjét, azaz hát annak a szerencsének maga volt a kovácsa. Nehézgépkezelőből vált aranykoszorús gazdává, lett az év biogazdája. Tovább olvasom