Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

170 milliárd forint marad a nagy jövedelmet fizető munkáltatóknál

Jövőre hozzávetőleg 170 milliárd forint többletet hagy a kormányzat a magas jövedelmeket fizető munkáltatók zsebében, ha nem változtat az új adótörvényen – állítja Angyal József okleveles adószakértő a Népszava szerdai számában.


Az adószakértő szerint ez úgy lehetséges, hogy az újonnan megalkotott adószabályok szerint januártól a havi 638 ezer 750 forint feletti jövedelemrészre nem kell megfizetniük a munkáltatóknak a 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot, ami csaknem 170 milliárdos bevételkiesést jelent majd az államkasszának. ( Az egy naptári napra jutó járulékfizetés felső határa az idei költségvetésben rögzített 20.420 forintról 21.000 forintra változik a 2011-es költségvetésben. - a szerk.)

A szakértő meglehetősen furcsának találja, hogy a kieső összeg semmilyen módon nem szerepel a jövő évi költségvetésben. Így az avatatlan szemek számára úgy tűnhet, hogy ez a tétel nem is létezik - olvasható a Népszavában.

A lap hozzáfűzi: egyes szakemberek szerint az új szabályozás elsősorban a bankszektor számára lesz kedvező, miután ott az átlagosnál sokkal magasabbak a bérek. Így annak a 200 milliárd forintnak, amely az úgynevezett bankadó beszedése révén befolyik az állam zsebébe, a nagy része járulékkedvezmény formájában vissza is jut onnan a pénzügyi szektorba.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Magyarországnak tolvaj kormánya van

Gyurcsány Ferenc a demokraták nevében azzal vádolta miniszterelnököt a charta tüntetésén, hogy elveszi az emberek pénzét, barbár módon, despotaként viselkedik a köz szolgáival. Tovább olvasom