Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

15 millió euróval enyhíti a tavaszi árvízi károkat az EU

A Magyarországot tavasszal sújtó áradások következményeinek enyhítésére 15,06 millió euró anyagi támogatást jelentett be pénteken az Európai Bizottság, az Európai Unió úgynevezett szolidaritási alapjából.
Az összeget például a mentést végző szolgálatokra, a katasztrófa sújtotta területek takarítására és az alapvető infrastruktúra helyreállítására szolgáló veszélyhelyzeti intézkedések költségei egy részének megtérítésére fogják felhasználni.

A Duna és Tisza április-májusban több hétig tartó magyarországi áradását a környező országokban előzőleg lehullott nagy mennyiségű hó gyors olvadása és a kiadós esőzések okozták. Az árkatasztrófának voltak halálos áldozatai, jelentős károkat okozott a köz- és magántulajdonban, valamint zavart keltett a közszolgáltatásokban. Az összes közvetlen kár becsült összege 519 millió euró - áll a brüsszeli közleményben.

A 2002-ben létrehozott alap a jelentős természeti katasztrófák esetén gyorssegélyt juttat a tagállamoknak illetve a csatlakozó országoknak. A rendelkezésére álló éves keretösszeg egymilliárd euró. A szolidaritási alapból segélyre abban az esetben jogosult a tagállam, ha dokumentumokkal alátámasztott becslést készít a károkról, amelyet az Európai Bizottság megvizsgál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi zenés áhítat

Győr. Az adventi időszakban egyórányi elcsendesedésre, zenére és „megállásra” várnak… Tovább olvasom