Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

15 évre enyhítették az apósát halálra késelő férfi büntetését

Életfogytiglan helyett 15 évre mérsékelte fegyházbüntetését a Debreceni Ítélőtábla szerdai másodfokú, jogerős ítéletével annak a férfinak, aki tavaly Nyíregyházán halálra késelte apósát, volt feleségét pedig életveszélyesen megsebesítette - közölte az intézmény az MTI-vel.

Koszta János, az ítélőtábla sajtószóvivője ismertette: az elsőfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bírósággal ellentétben az ítélőtábla nem látta bizonyítottnak, hogy a M. János vádlott előre kitervelten ölt volna.
Az ügy előzménye, hogy a vádlott kilenc év házasság után 2007-ben elvált feleségétől. A pár továbbra is élettársi kapcsolatban élt mindaddig, amíg a nő 2009 elején Olaszországba nem költözött, hogy ott összeházasodjon egy másik férfival.

2009. április 4-én az éppen hazalátogató nőt - és vele együtt élő családját - a vádlott felkereste, majd éjszakába nyúlóan beszélgettek, mindenfajta vita nélkül. A férfi, miután hazament, nem tudott aludni egész éjjel, majd kora reggel két késsel a kezében visszament a nő és családja házába.

Az ingatlanon található két házban összesen heten laktak, a vádlott az udvarra beugorva ahhoz az épülethez ment, amelyben volt felesége és annak szülei aludtak, majd kint várakozott rájuk. Elsőnek apósa lépett ki, akit minden szó nélkül előbb a ház falához csapott, majd a nála lévő késsel nyakon szúrta.

A sértettnek megvágta a légcsövét, majd még öt alkalommal nyakon, mellkason és hason szúrta. Ezután felkapott egy falhoz támasztott kapát és nagy erővel a tehetetlenül fekvő férfi fejére sújtott vele, aki ettől a helyszínen meghalt.

A vádlott másik épületben lakó sógornője a zajra kiment, majd gyorsan visszaszaladt a házba, bezárkózott és hívta a rendőrséget. A vádlott, apósa megölését követően a házba ment, ahol anyósa és volt felesége aludtak. A férfi volt felesége mellé térdelt, akit összesen 14 alkalommal szúrt meg. Őt többek közt tüdő- és szívsérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A dulakodás közben a vádlott anyósának sikerült átszaladnia a másik épülethez és értesítenie fiait. Mire ők a házba értek, a vádlott kétszer már saját magát is hasba szúrta, de el tudott menekülni. Saját lakásának közelében aztán még kétszer hasba szúrta magát, de öngyilkossági kísérlete nem járt sikerrel.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek közt a férfi megbánó magatartását, amelyet öngyilkossági kísérlete miatt is bizonyítottnak látott, míg súlyosbító körülményként vette számba egyebek mellett azt, hogy közeli hozzátartozó sérelmére követte el tettét.

Olvasóink írták

 • 6. Beex 2010. november 11. 11:23
  „15-ből leül 10-et.. addíg etetjük, hogy aztán kijöjjön, és jó eséllyel másban is kárt tegyen..

  Kötél!”
 • 5. reszegenisjozan 2010. november 10. 21:38
  „"...az ítélőtábla nem látta bizonyítottnak, hogy a M. János vádlott előre kitervelten ölt volna."

  "A férfi, miután hazament, nem tudott aludni egész éjjel, majd kora reggel két késsel a kezében visszament a nő és családja házába."

  Ááá, éjszaka nem a gyilkosságot tervelte, miközben nem tudott aludni, hanem azt, hogy a két kést megmutatja volt feleségének. Két kiba.zott késsel ment a volt feleségéhez, kint várakozott. Mi a lóf.szt csinált, ha nem előre kitervelte???? Ja, igen, bocs!!! Csak azt tervelte, hogy a volt feleségét öli meg. Tényleg, így már más.

  Sok bírót, ügyészt és ügyvédet ismerve, számomra egyértelmű az ügy: a bíró a védőügyvéd referenciáját akarta javítani. Borzasztóan hangzik, de ez tényleg így van.
  Legközelebb az ügyvéd mondhatja az ügyfeleinek, hogy xy-nak is enyhébb ítéletet harcoltam ki.
  Ilyen világban élünk...”
 • 4. Csiripiszli 2010. november 10. 20:48
  „Érdekes dolgokat művelnek a bíróságokon! Inkább életfogytiglant adni ennyi életért, nem kiengedni feltételesen sem, vagy diliházba zárni!”
 • 3. janika 2010. november 10. 19:16
  „Miféle szavazó polgár lehetett?”
 • 2. Madarász 2010. november 10. 19:00
  „Mi van, lefizette őket az a mocsok? Inkább súlyosbították volna kétszeres életfogytiglanra!”
 • 1. mr_akkush 2010. november 10. 16:46
  „Életért életet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos szén-monoxid-mérgezések Magyarországon 2010-ben

Budapesten, az I. kerületi Hunyadi utcában kedd este meghalt egy nő, a férjét pedig kórházba… Tovább olvasom