Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

15 éves rabló rendőrkézen

Egy 15 éves fiú ellen indítottak eljárást Pest megyében a nagykátai rendőrök, a nevelőszülőknél, majd lakásotthonban élő fiú ugyanis rablásokat követett el a város környékén. Volt, hogy 180 ezer forintos kerékpárt vett el egy fiatal fiútól, és volt, hogy egy nőt meg is vert a táskájáért.

A 15 éves rabló most előzetes letartóztatásban van.A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint a fiú még 2008 októberében követte el az első bűncselekményét Nagykátán. Itt vette el fenyegetéssel a nagy értékű biciklit egy fiútól. Az ifjú rabló egyébként ekkor még a Nagykátához közeli Tápiószecsőn, nevelőszülőknél élt. Decemberben azonban megszűnt a nevelőszülők felügyeleti joga, a fiút Valkóra, egy lakásotthonba szállították vissza, oda, ahonnan a nevelőszülőkhöz került.

Az otthonból megszökött és mivel ekkor még nem tudták, hogy rablásokat követett el, eltűnés miatt kezdték körözni. Később kiderült, hogy január végén Tápiószecsőn egy kerékpáros nőt támadott meg, a táskáját próbálta elvinni. A nő ellenállt, a fiú megverte és vitte a táskát iratokkal, telefonnal, 30 ezer forinttal együtt. Néhány nappal később szintén Tápiószecsőn egy iskolás lány kezéből tépte ki az iskolatáskát, ezzel 15 ezer forintos kárt okozott. A megtámadottak elmondása alapján azonosították be a fiút, akit aztán a kifosztottak fel is ismertek. Ekkor már az eltűnés miatti körözés mellett elfogatóparancsot is kiadtak ellene, ez alapján fogták el a rendőrök a hét elején. A fiú részletes, beismerő vallomást tett, a bíróság a hét végére előzetes letartóztatásba helyezte.

Olvasóink írták

 • 5. Fedayn 2009. február 07. 13:06
  „Rohadt,mocskos,tetves cigánybűnöző,akit a baloldali kormány támogat!”
 • 4. MTT 2009. február 07. 12:50
  „Még most kell eltördelni szilánkosra a kezét a kis tetvesnek, talán időbe van!!!”
 • 3. matriné 2009. február 07. 11:59
  „Érdekes eset van ahol a nyomozók a tolvajnak ,azt is megengedik, hogy szervezzen be egy "nagynénit" aki adott pénzt az ellopott holmik vételére. Azt, hogy, a tolvajnál lévő, akár milliós értékeket lefoglalnék míg a rokonság szét nem hordja ,az nem divat egyes helyeken ebben az országban? Addig spekulálnak míg a tolvajjal kialakítják a "tegező viszonyt" és együtt lesznek mosónők?”
 • 2. hehe08 2009. február 07. 07:28
  „Levágni a kezét!!!!!
  Legyen már rend ebben az orsazágban!!!!!!!

  Ha mondjuk éhes volt, akkor (bár ezt sem helyeslem) lopjon el egy boltból kaját, vagy egyszerűen egyen a boltban....(mások is szoktak ott enni)....de ellopni egy kerékpárt???, megverni egy nőt?????????
  Az anyját verje meg az ilyen, hogy ilyen helyzetbe hozta!

  Ismétlem:
  Levágni a kezét!!!!!!”
 • 1. comet 2009. február 06. 23:16
  „Valami nem kerek. "Decemberben azonban megszűnt a nevelőszülők felügyeleti joga, a fiút Valkóra, egy lakásotthonba szállították vissza, oda, ahonnan a nevelőszülőkhöz került."
  Mi ez az ide-oda rakosgatás. Nem krumplis zsákról van szó. Remélhetően alaposan megnézik a szülői és nevelő otthoni hátteret.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötmilliárdos bevétel import áfából

Nyugat-dunántúli régió - Az év végére kibontakozó pénzügyi válság hatásai ellenére eredményes évet… Tovább olvasom