Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

14 éves lányt erőszakoltak meg: fiatalkorúak börtöne vár a fiúkra

Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet csütörtökön a Veszprémi Törvényszék a berhidai erőszaktevők ügyében: a fiúkat két év fiatalkorúak börtönében eltöltendő büntetésre ítélték.
Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet csütörtökön a Veszprémi Törvényszék a berhidai erőszaktevők ügyében: a fiúkat két év fiatalkorúak börtönében eltöltendő büntetésre ítélték - mondta a törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Dülkné Pintér Zsuzsanna - aki az ügyben másodfokon eljáró bíró is - ismertette: 2010 februárjában a Veszprém megyei Berhidán születésnapi bulit tartottak egy családi házban, ahol a szülők éberségét kijátszva a fiatalok a tiltás ellenére italt csempésztek a házba, majd a felnőttek figyelmét elterelve többen megerőszakoltak egy ittas, akkor 14 éves lányt.

A szóvivő tájékoztatása szerint az elsőfokú bíróság a három fiú közül az elsőrendű vádlottat - aki részt vett a bűncselekményben, de az erőszakban nem - jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte, három évre felfüggesztve.

Közlése szerint a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék csütörtökön helybenhagyta a másik két fiatal, akkor 16-17 éves fiúk elsőfokú büntetését: két év, a fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte és két évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától.

Nem adott helyt ugyanakkor a törvényszék az ügyészség indítványának, és nem marasztalta el a sértett szüleit kiskorú személy gondatlan veszélyeztetése bűntett vádjában - tette hozzá Dülkné Pintér Zsuzsanna.

Olvasóink írták

 • 11. Csetneky 2012. március 30. 13:32
  „El tudom képzelni, milyen család lehetett.”
 • 10. ATX 2012. március 30. 08:22
  „7: "Ha nincs tanú, azt vetít amit akar és biza a srác lesz bajban." Bizony. Ez általában minden megerőszakolásos esetre igaz. Hozhatnám példának a Damut is, de a kedvencem az, mikor az unoka vallomása alapján lesittelték a nagypapát, aztán orvosilag bebizonyították, hogy az öreg már nem is potens. Azaz nem képes a közösülésre. De első körben mindig a lánynak hisznek...”
 • 9. ATX 2012. március 30. 08:19
  „3: Folytatom: "a felnőttek figyelmét elterelve többen megerőszakoltak" Hogyan terelték el a felnőttek figyelmét? Mondták nekik, hogy "jöjjenek anyu, apu, igyanak még egy felest!" ?”
 • 8. szetya 2012. március 30. 08:18
  „5. Lívia66 2012.03.29. 21:22
  igen igazad van,csak egyik oldalról néztem a dolgot,a másik szülőt nem.
  azt sajnos a cikk nem írja mikor volt a buli(napszakilag),de szerintem azért egy szülő egy 14 éves lányt elenged este 20-ig azaz ha eddig van távol bármit mondhat a gyerek.
  a 18 éven aluli gyerek szeszes itallal való kiszolgálása nem bűncselekmény?vagy csak szabálysértés?ebben a kérdésben kit vontak felelősségre?
  mert szerintem mindkét fél szülő hibás így vagy úgy.
  nevelés kérdése.
  (persze mondom én 3 gyermekes szülő)”
 • 7. pamutzokni 2012. március 30. 01:15
  „A cikkhez: megérdemelték a büntetést.

  4, a fonaladat tovább vidve:
  A helyzet az, hogy aki öntudatlan vagy beszámíthatatlannak minősülő állapotú nővel szexuális viszonyt kezd, erőszakot követ el.
  Ebbe beletartozik a belőtt vagy bepiált nő is.
  Na hogy másnap hogy magyarázza a történteket azaz ő dolga. Ha nincs tanú, azt vetít amit akar és biza a srác lesz bajban.
  Nem csak a "kislányokat" kell felvilágosítani, hogy vigyázzanak magukra mert a fiúk csak azt akarják, hanem a srácokat is hogy vigyázz fiam, bebacott nővel csak óvatosan, sittre mehetsz érte!”
 • 6. Mankapunka 2012. március 30. 00:00
  „<moderálva>”
 • 5. Lívia66 2012. március 29. 21:22
  „szetya.Szerintem a szüleinek kell tudnia merre kóvályog a 14 éves lányuk, nem a házigazdának aki megengedi a fiának a bulit.Gondolom a bulit engedélyező anyuka nem kért senkitől személyit, a lány meg kinézett 18-nak , mint ahogy a mai fiatal lányok többsége a sok vakolattól.
  Egyébként mindegy, hogy 14 vagy 18 éves az " áldozat" , a fiúknak nem kellett volna erőszakoskodni, a lánynak meg legközelebb több esze lesz.”
 • 4. Loich 2012. március 29. 20:32
  „a 14 éves lányok többségének mai kinézete és viselkedése szinte provokálja a bajt. Pláne ha ittas. Finom urinőnek finom úri sorsa van. ahogy a mondás tartja : aki bemegy a kupleájba ne csodálkozzon ha meg ***.
  A Damu per után meg minden lehetséges, szóbeszéd alapján bizonyítékok nélkkül bekasztlizni embereket. Csá jogállam.”
 • 3. szetya 2012. március 29. 20:28
  „"...szülők éberségét kijátszva a fiatalok..."
  "...megerőszakoltak egy ittas, akkor 14 éves lányt..."
  "...akkor 16-17 éves fiúk..."

  milyen szülő az aki nem vesz észre egy ittas 14 éves lányt???
  milyen szülő az akit nem zavar,hogy fiatalkorú lány van egyedül 3 fiú társaságában???

  "...nem marasztalta el a sértett szüleit kiskorú személy gondatlan veszélyeztetése bűntett vádjában..."

  milyen világban élünk,ahol még a bíró is vak....??????”
 • 2. Dwatson 2012. március 29. 17:50
  „18 éves kor után a felnőtt börtönben is megérdemelnének még két évet!”
 • 1. durva 2012. március 29. 16:43
  „nagyon helyes!!! az még rosszabb mint a felnőtt börtön!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kora őszre 11 százalék alatti lesz a munkanélküliségi ráta az elemzők szerint

A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön közölte, hogy a munkanélküliek száma 497 ezer fő volt a… Tovább olvasom