Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

1428 év után ment csődbe a családi vállakozás

A világ legöregebb családi vállalkozását 578-ban alapították Japánban. A templomépítő cég 1428 éves működés után tavaly ment tönkre, mert egyre kevesebb megrendelést kaptak.
A változó világ – ugyanis egyre kevesebb igény volt templomépítőkre -, illetve az ingatlanpiaci lufi kipukkanása okozta a világ legrégibb családi vállalkozásának vesztét. A megrendelések száma 1998 után drasztikus esésnek indult. A templomépítéssel foglalkozó Kongo Gumi cég 1428 évnyi működés után nem bírta a versenyt és felvásárolta egy óriáscég, Japán legnagyobb építőipari vállalata, a Takamatsu.

A közel másfél évezredig fennálló cég tevékenységéből hasznos tanácsokat profitálhatnak a vállalatvezetők. Egyrészt olyan iparágban érdemes működni, amely hosszú ideig stabil marad. A buddhista templomok építésével foglalkozó Kongo Gumi ezt jól eltalálta. Másrészt a cégvezetéstől is nagyban függ a siker. A családi vállalkozást mindig a legrátermettebb gyermek örökölt. A családba beházasodó férjek felvették a Kongo nevet, így a cég neve sem módosult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi az alvázban

Tovább olvasom