Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

140 napos fizetési csúszás: így teljesít szerződést a Fidesz-kormán

Az elmúlt öt hónapban számos alkalommal hallottuk a Fidesz-kormány különböző tisztségviselőitől, valamint Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy a kormány teljesíti szerződéses kötelezettségét és átutalja a BKV-val kötött megállapodás alapján járó mintegy 7,5 milliárd forintot.
Tarlós István az önkormányzati választási kampányban többször utalt rá, hogy főpolgármesterként ő képes lesz érvényesíteni Budapest érdekeit a kormányzati politikában.

Ehhez képest október 3-a után sem történt semmi, a kormány továbbra sem teljesítette szerződését. A késlekedés oda vezetett, hogy mára már pénzügyi gondok jelentkeztek a BKV-nál és komoly sztrájkot helyeztek kilátásba a vállalat dolgozói, hiszen jogos bérük is veszélybe került.

Számos ígérgetés, valamint Tarlós István és Orbán Viktor személyes egyeztetése után végül november végi kifizetésről volt szó. A dátumot pontosan ugyan nem sikerült tartani, mégis, örülünk annak, hogy december elején, 140 napos késéssel a kormány végül átutalta a BKV-nak járó összeget.

Reméljük, hogy a jövőben változik ez a gyakorlat, hiszen joggal merül fel a kérdés, hogy ha egy szerződésben rögzített kötelezettséget így teljesített a kormány, akkor hogyan teljesíti majd a fővárosnak tett vállalásokat? Hogyan lehet majd megbízni a szavukban, amikor a tapasztalat azt mutatja, hogy hétről hétre mást állítanak és mást cselekszenek? És legfőképp: ki vezeti valójában Budapestet? Kinek a politikai vagy egyéb szándékaitól függ a város közösségi közlekedésének vagy más rendszereinek működése? Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője

Olvasóink írták

 • 3. gjozsi88 2010. december 04. 17:30
  „SENKI!
  Megtudná valaki mondani NEKED, hogy a Budapesten befizetett közterhekből mennyi jut vidékre?
  Ugyanis a legtöbb adót, járulékot Budapest és környéke dobja össze és az ő adójukból tartják fennt a vidék nagy részét!”
 • 2. SENKI 2010. december 03. 19:38
  „Megtudná nekem mondani Valaki, hogy mennyibe kerül nekem évente, hogy nem közlekedek Budapesten?”
 • 1. csabrab 2010. december 03. 18:21
  „Horváth Csaba csak ne pofázzon,hisz a Gyucsótány idejében szétlopták az országot.Örüljenek,hogy még szabadlábon vannak a főkolompossal együtt.Bár a Viktor szavaiban kételkedni kezdünk egyre jobban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két halott és tizenöt sérült a 47-es főúton

Ketten meghaltak, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan és tízen könnyebben megsérültek a 47-es… Tovább olvasom