Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 14°C Még több cikk.

134 tűzoltót avattak Budapesten

Százharmincnégy új tűzoltót avattak pénteken Budapesten a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségén.
Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  vezetője ez alaklomból hangsúlyozta: az új képzési rendszer nyomán  már 700 új tűzoltó áll készen az állampolgárok és az ország javainak  védelmére.  

Közlése szerint a tűzoltói állomány bővítése egyben annak a  programnak a része is, amelynek megvalósítása során 37 új tűzoltó  őrsöt hoztak létre országszerte. Ennek az a célja, hogy tűzoltóság  hatékonyabban tudjon beavatkozni tűz, illetve egyéb kár esetén.  

A főigazgató úgy fogalmazott, hogy a tűzoltói hivatást nagy  társadalmi megbecsülés övezi, ami egyben magas társadalmi elvárást  is jelent. Az emberek számára az egyik legfontosabb érték a  közbiztonság, ami a vészhelyzetek hatékony megelőzését is jelenti -  mondta Bakondi György, hozzátéve: a kölcsönös megbecsülés pedig  annál is inkább fontos, mert a katasztrófavédelem csak akkor tud  hatékonyan fellépni a veszélyhelyzetekben, ha élvezi a társadalom  támogatását.  

A tűzoltó altábornagy átadott hat új, részben hazai gyártású  tűzoltóautót is.  

A Renault alvázakra a Belügyminisztérium által működtetett Heros  Zrt. szerelte fel a tűzoltó-technikai felszereléseket. A fecskendős  kocsik Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Somogy  és Zala megyékben teljesítenek majd szolgálatot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

500 millióval támogatja az Emmi a betöltetlen praxisok betöltését

Körülbelül 150 a tartósan ellátatlan háziorvosi praxisok száma, ezen segítene most az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Tovább olvasom