Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

„ Zebrálással” demonstráltak

Folytatás az 1. oldalról.

A főszervező, Gőbl György elmondta: a rendőrségtől aznap reggel kézhez vett megyei bírósági elutasító határozatot érvénytelennek tekinti, mivel a többoldalas dokumentumon egyetlen kézzel ellátott aláírás, valamint bélyegző sem szerepelt. Ezért a nemzetiszínq zászlókba öltözött demonstrálók – a polgári engedetlenség egy sajátságos változataként – kisebb megszakításokkal, húsz percen keresztül körbejárták a körforgalom zebráit, ezzel lassítva a gépjármqvek tovahaladását. Atrocitás nem történt, s a helyszínt biztosító rendőrök beavatkozására sem volt szükség.
Kránitz László szocialista országgyqlési képviselő háza előtt szombaton este mintegy negyvenen tartottak demonstrációt, a politikus és családja azonban nem tartózkodott odahaza. „A soproni kórház megmentése érdekében együtt tüntettünk. Az ország számos településén azonban leépítik kórházainkat, s ezt Kránitz László megszavazta. Miért? Szolidáris ez az ország többi lakójával?” – tette fel a kérdést a főszervező, aki hasonló tartalmú levelet dobott be Kránitz László postaládájába.
Kránitz László előzőleg fizetett hirdetésben foglalt állást politikai nézetkülönbségeik megbeszélésére. Azt kérte továbbá, hagyják ki ebből az ügyből a családját, gyermekeit.
Ennél is nagyobb érdeklődéssel, több mint ötven résztvevővel vette kezdetét az Új Magyar Vérszövetség vasárnap délutáni programja a Hqségzászlónál – igaz, a rendezvény vége felé a jelenlévők száma mintegy harmincra apadt. A politikai tömörülés egyik országos élenjárója, Kőmqves Géza beszédében kifejtette: becsületbe oltott hazaszeretetre és bátorságra van szükség, hogy felemelkedjen a kiszolgáltatott haza, majd kevésbé hízelgő jelzőkkel illette a nemzetközi nagytőkét éppúgy, mint a hazai parlamenti pártokat és a politikusokat. Egyebek mellett kijelentette, indítványozzák az Országgyqlés feloszlatását: alkotmányozó nemzetgyqlést szeretnének, egyszers-

mind bevezetnék az alkotmányos királyságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadóóra

Mosonmagyaróvár. Sári Gyöngyi önkormányzati képviselő holnap délután 4 és 5 óra között a… Tovább olvasom