Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

„ Összetartó család a miénk, sohasem feledkeznek meg rólunk, így lesz ez holnap, anyák napján is” „A baleset után csoda, hogy élünk”

Sopron Horváth Ferenc– Jó gyerekeink vannak! – sóhajt egy nagyot könnyeivel küszködve Máli néni, miközben párjára, Sándor bácsira néz. – Csoda, hogy élünk.
Az idős házaspár egy autóbaleset után lábadozik, a család féltő szeretetével övezve.
– Szerencsére már mindketten itthon vagyunk – idézi fel a történteket Sándor bácsi. – Én könnyebb sérüléseket szenvedtem, de a feleségemnek külső és belső zúzódásai lettek és agyrázkódása is volt. Több napig ápolták a kórházban. Most már itthon gyógyulgat, de még nagy fájdalmai vannak.
Horváthék április 26-án karamboloztak. Sanyi bácsi vezette a kis Marutit.
Több évtizede autózik,

de még soha semmi bajt nem okozott. Ezúttal sem ő volt a hibás.
Egy Volkswagen vezetője nem adott elsőbbséget, a Bánfalvi út és a Besenyő utcai kereszteződésben.
– Váratlanul történt minden – veszi át a szót Máli néni. – Nem is emlékszem mindenre pontosan, de arra tisztán, hogy az autóba behajolt egy rendőrnő és kedves szavakkal vigasztalt. Aztán jöttek a tqzoltók, szétvágták az autót és a mentősök segítségével kiszabadítottak a felborult autóból.
– Amikor egy telefonhívásra a férjemmel odaértem, akkor szedték ki az édesapámat – folytatja a történetet lányuk, Katona Lajosné Margó. – Tudom, hogy ilyen és hasonló balesetek nap mint nap megtörténnek, de ha valaki nem éli át személyesen, nem is tudja értékelni az emberek önzetlen segítségnyújtását. Aznap a déli órákban egy fiatalember hívott fel, hogy a szüleimet – akik 77 és 79 évesek – baleset érte. Máig sem tudom, hogy ki volt, csak annyit értettem a nevéből, hogy Ákosnak hívják, előtte azonban – mint megtudtam – egy nő segítségével elvágta az édesapám biztonsági övét és kisegítette szorult helyzetéből.
Hálásak vagyunk nekik, éppúgy, mint a tqzoltóknak, a mentősöknek és a rendőröknek is. Most

tudom csak igazán

értékelni a munkájukat.
Horváthéknak két gyermekük, öt unokájuk és öt dédunokájuk van. Az egyik lányuk Sopronban, a másik Debrecenben él családjával.
– Jó gyermekeink vannak, ha tehetik, itt vannak, mindenben segítenek – mondja Máli néni. – Debrecenből ugyan csak ritkán tudnak eljönni, de épp a húsvéti ünnepek előtt voltunk náluk. Összetartó család a miénk, sohasem feledkeznek meg rólunk a gyerekek és az unokák. Tudom, így lesz ez holnap, anyák napján is.
A család szeretete is segíti Máli néni és Sanyi bácsi gyógyulását. Lányuk, Margó féltően aggódik értük.
Fotó: H. F.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gyerekek a kifutón

A modellkedés, hasonlóan az élsportokhoz, rengeteg idővel és energiával jár. A tehetség és a szülők… Tovább olvasom