Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

„ Összecsapott” ítélet

Az elmúlt idők egyik legmegdöbbentőbb bűnügyét tárgyalta a minap a Győri Ítélőtábla: két huszonéves férfit azzal vádolnak, hogy 3 éve megerőszakoltak, megvertek és végül megöltek egy 83 éves özvegyasszonyt, akinek eredetileg az értékeit akarták megkaparintani. Az eljárás most kezdődik elölről, a vádlottakat első fokon negyven év fegyházra ítélték.
Hatályon kívül helyezte a Győri Ítélőtábla a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság döntését, mivel dr. Nagy Zoltán tanácsa megalapozatlannak találta az ítéletet. A két huszonéves férfi feje fölött azonban továbbra is ott lóg a „kés” – a negyven év fegyház –, ezért rács mögött, előzetes letartóztatásban várják, hogy a nem éppen mai ügyre pont kerüljön. De az még arrébb lesz.
Sándor napja volt, amikor a két fiatal férfi névnapi ünnepségen italozott egy kisközségben, a Tatabányához közeli Bajna főterén. Pénzük elfogyott és megegyeztek abban, hogy szereznek, azazhogy leginkább lopnak valahonnan. Egy védtelen, nyolcvanhárom éves özvegyasszony lett a célpont. Az ötlet K. Ferenc fejéből pattant ki, aki ismerte korábbról az egyedülálló nénit. Az asszony csak azért engedte be a vádlottakat, mert valamelyikük segítséget kért, mondván, baleset történt. Pontosabban beengedni sem kellett őket, mert amint kitárult az ajtó, M. Sándor és K. Ferenc benyomult a lakásba, s máris az értékek után kezdett kutatni. Az asszony nem volt hajlandó elárulni, hogy hol tartja pénzét, ezért vagy valamelyikük, vagy mind a két vádlott nekiesett ököllel, sodrófával. Hogy miként került szerencsétlen az ágyra, nem tisztázott és azt sem, hogy vajon mindketten elkövették-e ezt a különösen megdöbbentő nemi erőszakot, de hogy a megaláztatás megtörtént, azt szakértő bizonyította.
A nénit ütések sorával kínozták, az orvos öt, fél éven belül gyó-

gyuló sérülést és összesen tizenhat külsérelmi nyomot talált agyongyötört testén. Özvegy F. Józsefné halálát fulladás okozta. A tettesek egy értéktelen karórával távoztak a pokollá tett lakásból.
A két főügyészség – a Komárom-Esztergom Megyei Bírósághoz hasonlóan – nem tett különbséget kettejük között, M. Sándort és K. Ferencet egyaránt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják, s a két huszonévest végül első fokon életfogytiglanra ítélték Tatabányán. Dr. Nagy Zoltán tanácsa azonban úgy döntött: ez a tizenkét oldalban „összecsapott”, megalapozatlan ítélet alkalmatlan a felülbírálatra. Tehát a tábla nem azt mondta ki, hogy a két vádlott ártatlan, csak azt, hogy Tatabányán hanyag munkát végeztek tavaly decemberben: a felmerült bizonyítékokat és tanúvallomásokat nem vetették össze a vádlottak ellentmondásos állításaival, a szakértői véleményekre nem tettek észrevételt. Egy évig még elhúzódik ez a borzalmas ügy.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécs után Sopronban játszik a Fradi

Az NB III-ban szereplő és jelenleg a 4. helyen álló SVSE-GYSEV vendégeként jövő csütörtökön –… Tovább olvasom