Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

„ Nagy volt az ára, de megérte”

Leépítéssel és óraszámcsökkentéssel, de egyelőre megtartotta óvodáját és iskoláját a páli önkormányzat. A szili iskolával társultak.
A páli önkormányzat a szilivel kötött társulási megállapodást a helyi alső tagozatos iskola és óvoda fenntartására, a szili tagintézményeiként jövő szeptembertől. Egy tanítót elbocsátanak, az óvodában óraszámot csökkentettek a dolgozóknak – mondta Póczik András polgármester.
– Egy tanítónak sajnos fel kell mondanunk, az oviban a konyhai dolgozóknak, illetve a dadának csökkentettük az óraszámát: ők kevesebb fizetést kapnak emiatt – tudtuk meg Póczik Andrástól.
Páliban szeptembertől tizenhárom alsós lesz, az óvodába tizenketten járnak majd. A következő években a polgármester szerint ez a szám nem változik, de a jövő már nem csak tőlük függ. Mint megjegyezte, sorsukat az is befolyásolja, hogy a társult településeken hogyan alakul a gyereklétszám. Póczik Andrásnak felvetettük: nem lenne-e egyszerqbb, ha azt mondanák, az iskolát és óvodát bezárják, az épületeket hasznosítják.
– Egyszerqbb lett volna és kényelmes is – válaszolta a polgármester. – Mi azonban azt tartjuk, hogy nem mindig a legkényelmesebb megoldás a helyes és a jó. Ha így határoztunk volna, nem lenne nálunk anyák napi ünnepség, március 15-i megemlékezés és elmaradna a többi rendezvényünk is. Nem lennének ugyanis szereplők, mert pedagógus sem lenne a faluban, aki betanítja a gyerekeknek a mqsort. Költségvetésünkre is pozitív hatással van a társulás. Már az idei évben is látszik ez. Csak összehasonlításként: szeptembertől az állami támogatások 95 százalékban fedezik a megmaradt dolgozói létszám bérköltségét. Eddig a normatíva felét sem tette ki a költségeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol magyarként is jó buszsofőrnek lenni

Nem is olyan régen röppent fel a hír, hogy Angliában magyarként is megéri buszsofőrnek lenni.… Tovább olvasom