Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

„ Intelligensebbek” lesznek Győrnél

Megfordul a világ: míg a megyeszékhelyen hosszú hónapok óta nem lehet élni a vezeték nélküli internetezés előnyeivel, addig két Győrhöz közeli faluban hamarosan lehet. Jelzésértékq ez a városnak – ha meghallja végre.
„ Rövidesen, tehát egy-két héten belül ismét mqködni fog a vezeték nélküli internet Győrben” – ígérte még az előző városvezetés tavaly szeptemberben (lásd még: Intelligens figyelmeztetés Győrnek – Kisalföld, 2006. szeptember 7-i szám). Azóta sem mqködik. Pedig már a fél évvel ezelőtti helyzet is komoly figyelmeztetés volt a megyeszékhelynek, hiszen arra a fejlesztésre, amelyet „digitális város projektként” jegyeztek – s amelynek része a vezeték nélküli internetezési elérhetőség – látva Győr botladozásait, Székesfehérvár is bejelentkezett.
Jelen helyzetben sovány vigasz, hogy Győrben már 2003-ban lehetett vezeték nélkül internetezni (Ingyeninternet a levegőből: Kisalföld, 2003. október 8-i szám), azonban, hosszú ideje már nem. Ennél is beszédesebb tény, hogy hamarosan Rábapatonán és Nagyszentjánoson viszont lehet – hogy is van ez?
A válasz nagyon egyszerq. A Kisalföld információi szerint csak aláírás kellene az adott városházi illetékestől, s akkor Győrben is kiépítenék (ráadásul teljesen ingyen) azt a digitális technológiát, amellyel ismét mqködhetne a hálózat nélküli internet. Három hónapja erre vár a kivitelező cég, de addig is az említett két faluban kiépítette, illetve most építi ki a rendszert, így ezekben a községekben napokon belül lehet netezni. Ráadásul két legyet üt egy csapásra, mert így „kicsiben” tesztelni tudja azt, amit nagy(város)ban is alkalmaz – ha egyszer lehetőséget kap rá. Ehhez kell Győr.
Ottófi Rudolf alpolgármester, akihez a tavalyi önkormányzati választások óta e terület tartozik, további türelmet kért, mondván, március végére elkészül „a digitális város” megvalósítási tanulmánya. Ezt egyébként a győri egyetem készíti a város megbízásából.
„ Győrt nem lehet egy faluhoz mérni, s a digitális város projekt is sokkal összetettebb feladat, mint a vezeték nélküli internetezés. Bár kétségkívül igaz: ez utóbbi is fontos, ráadásul az emberek számára hasznos. A teljes rendszer kiépítésébe a tanulmány elkészülte előtt nem akarunk belevágni, de azért hangsúlyozom, az időt sem akarjuk húzni. Mert az is tény, várunk erre már jó ideje” – tette hozzá az alpolgármester, akinek megígértük: április elején, a megvalósítási terv elkészültekor ismét megkeressük ez ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vetkőzőshow

Ami ebből a témából kiaknázható volt, azt megtette a bulvársajtó. Előbányászták a… Tovább olvasom