Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

„ Indokolt az ingyenes gyógyszer megszüntetése”

Az egészségügyi miniszter szerint indokolt és hatékony lépés lenne, ha bevezetnék, hogy a jelenleg ingyenes gyógyszerekért a jövőben minimális térítési díjat kelljen fizetni. Az ingyenesség növeli a gyógyszerfogyasztást, amelynek mértéke óriási Magyarországon – mondta Molnár Lajos azzal kapcsolatban, hogy az egészségügy átalakítási javaslatait tartalmazó Zöld könyv keretében, a társadalmi vitát követően, augusztus 31-ig döntés születik a gyógyszertámogatások átalakításáról is.

Akár sztrájkolnak is

Kormányzati szinten fokozódó bizalmatlanságot lát a pedagógusokkal szemben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, aki közölte, hogy jövőre 15-16 ezer pedagógus elbocsátása várható. Kerpen Gábor hangsúlyozta: az oktatási törvény módosítása, amelyről a kormány érdemben nem egyeztetett, kötelező óraszámemelést ír elő, s „megsérti az egyenlő munkáért egyenlő bért alkotmányos elvét”. A PDSZ perre ment, s ha a pedagógusok számára változatlanul kedvezőtlen marad a helyzet, „ősszel a sztrájk is szóba jöhet”.

Újabb vádemelés

Kulcsár Attila ellen


Újabb vádat emelt az ügyészség Kulcsár Attila ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt – adta hírül a Fővárosi Főügyészség szóvivője tegnap. Az ügyészség indítványozta, hogy a most benyújtott vádiratot a bíróság egyesítse a Fővárosi Bíróságon jelenleg zajló, milliárdos sikkasztás büntetőperével. Kulcsár Attila ellen azért emeltek újabb vádat az ügyészek, mert 2003. május 20-án a K&H Bank önkormányzati és EU-projektigazgatóságának vezetőjeként olyan tranzak-

cióra adott utasítást, amelynek alapján jogosulatlanul használtak fel az Állami Autópálya-kezelő Rt. (ÁAK) számlájáról mintegy 300 millió forintot. A kárérték végül ennek csak a töredéke lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatos viráglopás az Újteleki utcában

Ismeretlenek rendszeresen ellopják az Újteleki utca hársfái körül a lakók által kiültetett… Tovább olvasom