Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

„ Emese ” Európába készül

Nagy teljesítményű vontató járművet adtak át kedden Sopronban, a GySEV-pályaudvaron. Tombor Sándor államtitkár a mozdony üzembe helyezését a magyar vasút történetében egyedülálló eseménynek nevezte.
Tombor Sándor elmondta, hogy az európai vasutak nemes küzdelmében fontos követelmény, hogy a szállítás teljesen liberalizált formában történjen. A nemzetközi fuvarozási piacon az új Siemens mozdonyokkal méltó partnerként vehet részt a MÁV és a GySEV is. Beszédének végén az államtitkár egy nappal korábban született unokájának nevéről Emesének keresztelte el az új soproni mozdonyt.
Hans Niessl burgenlandi tartományi főnök beszédében elmondta, hogy az unió keleti bővítésének programjában a vasút játssza az egyik főszerepet, szemben a közúttal. Ausztria a tervek szerint egy-két éven belül közúti adóval terheli a kamionokat. Ezzel érdekeltté teszi a fuvaroztatókat, hogy a vasúti szállítást részesítsék inkább előnyben.
Dr. Berényi János, a GySEV elnök-vezérigazgatója utalt arra, hogy az év végéig átadásra kerülő öt új mozdony Európa vasútvonalaira is eljut majd. Ebben a közlekedésben fontos szerepet kap a soproni terminál, amely az északnémet kikötők szállítmányait is fogadhatja, de Törökország, Görögország áruforgalmában is rész vehet. Szerinte a két magyarországi vasúttársaság együttműködését jelképezi, hogy az átadási ünnepségre a MÁV felvonultatta két első új típusú mozdonyát.
A vadonatúj Siemens két áramnemű mozdonyt a nemzeti szalag átvágásával Tombor Sándor, dr. Berényi János és Karl Hermann Klausecker, a Siemens AG értékesítési vezetője adta át rendeltetésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinek jó az egyszerűbb adó?

Az egész ország lázasan számol, amióta az MSZP bejelentette: 2003. január 1-jétől a kisvállalkozók… Tovább olvasom