Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

„ Civil tanácsnokot kellene kinevezni”

Választási programja humánpolitikai elképzeléseit sajtótájékoztatón ismertette a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség (Mocisz).
Nagy Sándor elnök elmondta: amennyiben a szövetség képviselteti magát az új testületben, az oktatás területén vállalják az óvodák érdekképviseletét.
A Mocisz szerint a város óvodáinak és iskoláinak létszámhelyzete nem indokolja az intézményhálózat megváltoztatását.
Az intézményhálózat felújítását – beleértve az óvodákat is – négyéves ütemterv alapján folytatni kell. Az egészségügy területén a szövetség kiáll a Karolina Kórház megtartása mellett a jelenlegi struktúrájában, aktív Kórházként. Az intézmény egyes részeinek esetleges funkcionális privatizációját azonban elfogadhatónak tartják. Fontos továbbá a sürgősségi ellátás – beleértve a mentőállomást is – fejlesztése.
A Mocisz célja a szociális biztonság megteremtése a város szociális ellátórendszerének uniós szintre fejlesztésével, EU-s támogatások igénybevételével. Ezeknek a forrásoknak a fogadására pedig fel kell készülnie az önkormányzatnak. Fontos továbbá a civil társadalom erősítése, a város nehéz anyagi helyzete ellenére meg kell tartani a pályázati alapokat. A szövetség szerint az új képviselő-testületnek sporttanácsnok helyett civil tanácsnokot kellene kineveznie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépítő fűszerek

Zsálya, kakukkfű, rozmaring, menta. Az illatos zöldfűszerek a konyhánkban már kivívták méltó… Tovább olvasom