Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

„ Azokat megadóztatni, akik eddig nem jövedelemarányosan fizettek”

Az elmúlt évek adatai azt bizonyítják, hogy a munkáltatói járulékok csökkentése nem növelte a foglalkoztatottságot, nem húzta a gazdaságot – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a budapesti Corvinus Egyetemen tartott előadásában szerdán.
A kormányfő elmondta: meg kell találni azt, hogy mi húzza a gazdaságot, és azoknak a szektoroknak a következő években „elképesztő mennyiségű” uniós forrás áll majd rendelkezésére. Hozzátette: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek éppen ez a feladata. Hangsúlyozta: a források hatékony elköltése érdekében létre kell hozni az egyensúlyt, a közbeszerzések világát úgy kell átalakítani, hogy a támogatások nagy részéből a nemzeti tőke részesedjen.
A reformok negatív nemzetközi fogadtatásával kapcsolatban úgy vélekedett, hogy sok intézet a kiadások csökkentését és nem a bevételek növelését várta az országtól. Megjegyezte: bolond az a kormány, amelyik nem figyel a befektetők reakciójára, de bolond az is, amely nem a nemzet igényeit tartja szem előtt. A szociális színvonal megtartása mellett a cél azok megadóztatása, akik eddig nem fizettek jövedelmük arányában – utalt a kormányfő a vagyon- és pénztáradóra. Az egészségügy reformjáról szólva elmondta: az állam kiadásait nem csökkenteni, hanem növelni fogja a tisztább, átláthatóbb, igazságosabb ellátás kialakítása. A közigazgatással kapcsolatban a legnagyobb hiányosságnak a teljesítményarányos díjazást nevezte. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraéledt a futballélet a Kühne-pályán

Öt évvel azután, hogy megszűnt a Mofém–Kühne labdarúgócsapata, most Mosonmagyaróvári Ifjúsági… Tovább olvasom