Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

„ Az olimpián jobban izgultam”

Folytatás az 1. oldalról.

„ Elnézést mindenkitől, hogy az elmúlt héten nem írtam egy sort sem, de nagyon elfáradtam. Sőt, azt hiszem, pihentebb már csak a mqsor után leszek” – a Csollány Szilveszter internetes naplójában (blog.bulvarsport.hu) olvasható bejegyzés is bizonyítja, hogy kemény volt a felkészülés a tegnap esti mqsorra. A gyqrq soproni kötődésq olimpiai bajnoka a Kisalföldnek magyarázatképpen tegnap arról számolt be, hogy
a múlt péntek-szombat kivételével – amikor Sopronban volt – minden napja edzéssel telt: keddtől csütörtökig tanulták be a tangó és a szamba koreográfiáját, azóta pedig folyamatosan gyakoroltak.
„ A két kqr betanulása annyira volt nehéz, mint eddig az egyé, ugyanis két hetet kaptunk rá. Legközelebb már sokkal keményebb diónak ígérkezik, mert csak egy hét lesz a két mqsor között” – mondta.
A volt sportoló e heti programjából a legnehezebb elemeknek az átlós és az egész körös lépéssort, valamint a félfordulatos ugrás-sasszé-egész fordulatos ugrás kombinációt említette.
„ Tornászmúltam miatt az ugrásokban érzem jobban otthon magam. Két hónap alatt megfelelő jégbiztonságot szereztem. Sosem okozott gondot, hogy felugorjak és csináljak egy fordulatot a tengelyem körül, a különbség itt legfeljebb annyi, hogy a talaj csúszik és egy lábra kell megérkezni. A lépéskombinációk nehezebben mentek. Általában is igaz, hogy a korcsolyázás alapcsúszásai-lépései számomra sokkal bonyolultabbak” – fogalmazott Csollány Szilveszter, aki úgy érzi, előbb tudna megtanulni egy dupla ugrást, mint bármilyen közepesen nehéz lépéssort.
Arra is rájött persze, hogy mennyire fényévekre vannak az olyan menőktől, mint például az orosz Jevgenyij Pljusenko. „Pljusenkóék korcsolyával a lábukon születtek, de így is hatalmas élmény legalább ilyen szinten megtanulni a jégen siklani. Azt szoktam mondani: az amatőrök között profik vagyunk.”
A Sztárok a jégen sztárját a versenylázról is kérdeztük. „Egyre felszabadultabban korcsolyázom, de ettől függetlenül mindig van bennem egy kis stressz. A mqsor drukkot hoz ki belőlem, olyan gyomorgörcseim azonban, mint korábban a tornaversenyeken, nincsenek. Az olimpián sokkal jobban izgultam. Ez biztos azért is van, mert kisebb a tét. Nem veszik le a fejemet, ha nem sikerül, legfeljebb megköszönik a munkámat” – mondta. Csollány Szilveszter csupán azt fájlalja, hogy hiába szeret korcsolyázni, ezt Sopronban nem tudja megtenni, mert a mqjégpálya csak télen üzemel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszélni tanul egy macska Kínában

Egy Kínában élő macska megtanulta kimondani saját nevét - állítja a gazdája. A kétéves, Agui névre… Tovább olvasom