Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

„ Aput a tüntetők megdobálták kövekkel”

A kapuvári Varga Sándor a Soproni Rendőrkapitányság állományában dolgozik és különleges kiképzésénél fogva eddig hat alkalommal rendelték fel a fővárosi tüntetésekhez. Most hétfő este egy kődarabtól megsérült, bár nitrósüveg és Molotov-koktél is repült feléje.

– Hétfő hajnalban indultunk a megyei kollégákkal Budapestre, szinte azonnal bevetettek bennünket, este nyolc óra után sérültem meg a Dohány utca környékén – mondta Varga Sándor zászlós, a Soproni Rendőrkapitányság munkatársa. A 34 éves rendőr jelenleg kapuvári házában, családja körében piheni ki a hétfői megpróbáltatásokat. Ötéves kislánya, Boróka elmondta: amíg fent volt hétfő este, nézte a tévét, ahol „aput kövekkel dobálták meg a tüntetők”. A kislány látványa azonban enyhíti az apa fájdalmait is.
A negyvenhat megyei rendőr hétfő hajnal háromkor indult a fővárosba. A napjainkra összeszokott gárda még idén májusban egy továbbképzésen vett részt, a tanultak alapján bevethetők a tüntetéseken és különböző kordonokban. A kapuvári zászlós már hatodik alkalommal vett részt a fővárosi megmozdulások biztosításában, többnyire kordonfeladatokban. Ez volt az első alkalom, hogy tömegoszlatást bíztak rá. Először a Kossuth téren, majd az Alkotmány utcában vetették be. Amikor a pesti tüntetők áttörték a Bajcsy-Zsilinszky utca és az Alkotmány utca sarkán lévő kordont, Varga zászlós csapategysége a Dohány utca felé szorította a tömeget. A fiatal rendőr elmondása szerint itt először négy alkalommal szólították fel a tömeget a távozásra, majd elkezdték kiszorítani őket az utcából. Itt már gázspray-t és gumibotot is bevetettek.
Este nyolc után a Dohány utca egyik mellékutcájában történt a sérülés. A tüntetőktől Varga Sándor és kollégái kezdetben nitróspalackokat „kaptak”, majd a továbbiakban a Molotov-koktélok is jöttek. Ezeket – bajtársai segítségével – még védte a fiatalember, de amikor a kőzápor indult meg, annak egyik darabja kézen találta. Azonnal kivonták az első sorból, egy fejbe talált tatabányai kollégával együtt. Mindkettőjüket a BM-kórházba szállították, ahonnan Varga Sándor szinte azonnal hazajöhetett Kapuvárra. Tatabányai kollégáját, miután többször elvesztette eszméletét, bent fogták.
„ A munkámat végeztem, nem haragszom a tüntetőkre. Néhányukkal, akik fegyelmezetten viselkedtek, el is lehetett beszélgetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltón ünnepeltük az ’56-os évfordulót?

Tovább olvasom