Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

„ A nyomor méltatlan az emberhez”

A győri KÉSZ szeptember 6-án este 6 órára tizedik, egyben utolsó alkalommal hívja Barankovics-emlékülésre az érdeklődőket a Magvassy Mihály Sportcsarnokba. A programról a szervezet elnöke nyilatkozott lapunknak.
Magyarország újra evangelizációs, vagyis hittérítői terület, de a nemzet keresztény gyökere letagadhatatlan – állapította meg elöljáróban dr. Lanczendorfer Erzsébet. – Sajnos az ember szívesen hajlik a kisebb ellenállás irányába, akkor is, ha az számára rosszabb eredménnyel jár – tette hozzá. Hazánk azonban teli van jó szándékú emberrel, akiknek meg kell mutatni a reményt, az igazság és az élet lehetőségét.
– Nem szabad hagyni, hogy a mai riasztó hírek, nyomort hozó intézkedések láttán az emberek közömbössé, apátiássá, majd kétségbeesetté, depresszióssá váljanak – hangoztatta. A győri KÉSZ ezért választotta idei ülésének mottójául a Barankovics-idézetet: „A nyomor méltatlan az emberhez.”
A tézis elfogadásához nem kell kereszténynek lenni – hívta fel a figyelmet –, hiszen Barankovics István, a mai KDNP elődpártjának vezetője fogalmazta meg 1947-ben, hogy a keresztény politikát az is támogathatja, aki ugyan a dogmahitet nem vallja, de a természetjogot – a minden embert megillető, emberi méltóságot biztosító jogokat és kötelezettségeket – elismeri.
A szeptember 6-i összejövetelen Pápai Lajos megyés püspök, Orbán Viktor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöke, Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke és Matolcsy György, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke mond beszédet. Közreműködik Bede Fazekas Csaba és Forgács Péter.
Dr. Lanczendorfer Erzsébettől megtudtuk: országgyűlési képviselői megbízatása, a KDNP-frakcióban rá háruló feladatok és a hagyományos kerekasztalok szervezése nem teszi lehetővé, hogy a továbbiakban is vállalja a győri KÉSZ elnöki teendőit, ezért a decemberben tartandó közgyűlésen benyújtja lemondását. Az ő neve fémjelzi azonban még a hagyományos őszi programokat, ezekre a későbbiekben visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom