Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

„ A mentőautóban többször úgy éreztem, meghalok”

Folytatás az 1. oldalról.

– Abban a pillanatban azonban nekem esett – folytatta Sipos Dezső. – Szúrt mindenhol, a vállamon, a hátamon, a mellemen. Éreztem, hogy elborít a vér, a csizmámban is az folyt. Összeestem a gyengeségtől, s vánszorogtam az utca felé. „Segítség, mentők!” – ezt nyöszörögtem többször. Láttam foltokat az utcán, s bíztam benne, hogy ezek a foltok emberek és értesítették a mentőket. Rettenetesen hosszú volt az út Győrig. A mentőben többször is megfordult a fejemben, hogy meg fogok halni, kész, vége, ennyi volt az életem. Csak arra nem emlékszem, hogy a mentő először a rendőrségre vitt vagy a kórházba.
– Azonnal a műtőbe vitték, több órán át műtötték. Ismerte az elkövetőt korábbról?
– Nem. Egyszer láttam a szurkálást megelőzően. Előző nap bekopogott hozzám egy fiatalember, s aziránt érdeklődött, szedhetne-e fát az erdőmben. Azt mondtam neki, nem, mivel osztatlan közös tulajdon, ajánlottam azonban neki egy másik területet. Elment, s másnap én döbbentem meg a legjobban, hogy ő állt ott felfegyverkezve.
– Mit gondol, miért tette?
– Bizonyára Rudi keze van a dologban. Rudi itt a szomszéd faluban lakik, gyermekkora óta ismerem, s azt terjeszti rólam, hogy milliárdos vagyok. Nem milliomos, milliárdos. Állítólag ez a fiatalember, aki megszurkált, egy időben Rudinál lakott.
– Az a hír járja önről, szívesen ad kölcsön nagyobb összegeket is uzsorakamatra.
– Sok embernek adtam kölcsön, hogy segítsek rajtuk. Kamatot sosem kértem. Gyermekkoromban nagyon szegény voltam, s megfogadtam, hogy a törvényeket betartva gazdag leszek. Forgattam a pénzem, mindig oda vittem, ahol a legjobb kamatot adják.
– Hisz Istenben? Jó őrangyalt adott ön mellé.
– Van, amikor hiszek, van, amikor nem. Most nagyon hiszek. Hét szúrást csak úgy lehet túlélni, ha valaki vigyáz rám fentről.
– Látogatja valaki a kórházban?
– Most volt itt a fiam. Amikor elváltam a feleségemtől, kicsi volt. Sokáig nem láttam. A volt feleségem halálhírét is csak egy értesítőből tudtam meg. Éppen karácsony előtt határoztam el, hogy felkeresem a fiamat, és egy nagyobb összeget adok neki ajándékra.
– Mit üzen Mórichidára?
– Arra kérem ismerőseimet, legyenek óvatosak. A törvények lazák, a gyilkosok és betörők pedig elszemtelenedtek. Remélem, az elkövető sokáig rács mögött marad. Úgy érzem, legközelebb is belém vágná a kést, életem hátralevő részét azonban nem akarom rettegésben tölteni.

Előzetesben a szurkáló

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 19 éves szanyi T. Tibort, aki december 16-án Mórichidán hét késszúrással életveszélyesen megsebesítette Sipos Dezsőt, akinek lakását előzőleg feldúlta. T. Tibor beismerte tettét. Tóth István századostól, az ügy nyomozójától megtudtuk, hogy a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki dr. F. Rudolfot. A férfit bűnsegédi magatartással gyanúsítják. A rendőrség tegnap a megyei kórházban információkat gyűjtött Sipos Dezsőtől, hogy az emberölési kísérlet részleteit tisztázni tudja.
***
Ihász László, Mórichida polgármestere lapunknak elmondta, Sipos Dezső állatait második szomszédja rendszeresen eteti, így a jószágok nem szenvednek hiányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönrács mögé zárt remények

A fény, a Megváltó születésének ünnepén jobbik énje mutatkozik meg a karácsonyozóknak. De a hatalom… Tovább olvasom