Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

„ A Fidesz felrúgott minden szabályt”

Január 25-e szomorú és egyben a legsötétebb napja volt Sopronban a demokráciának – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Kalmár István volt alpolgármester, az MSZP frakcióvezetője. Szerinte a fideszes többségű közgyűlés felrúgott minden olyan szabályt, amely 17 éve működött a városban.
Kalmár István tegnapi sajtótájékoztatóján ismételten visszatért az új városvezetés, illetve a Fodor Tamás polgármester által kezdeményezett (és a tegnapi számunkban részletesen ismertetett) polgári perekre és büntetőfeljelentésekre.
– Sopronban 17 éve minden vitás kérdésben a közgyűlés először maga indított vizsgálatot, a frakciók maguk jelölték ki a bizottságot, meghallgatva a hivatal szakértőit és az érintetteket – mondta Kalmár István. – Most budapesti fideszes ügyvédek vizsgálódtak, nem voltak kíváncsiak a hivatal munkatársainak álláspontjára sem. Ez azért is meglepő, mert a kérdéses ügyekben minden szerződést a hivatal szakértői készítettek elő és bonyolítottak. A Fidesz most az ő szakmai hozzáértésüket és törvényességi munkájukat kérdőjelezi meg. A fideszes képviselők olyan dokumentumra adták áldásukat, amelynek tartalmát nem is ismerhették, és nincsenek tisztában azzal, hogy milyen károkat okoztak a városnak. Abban az esetben, ha a beruházások leállnak, és a vádak miatt perek indulnak az önkormányzat ellen, a fideszes képviselőknek egyenként kell elszámolniuk a választóiknak és lelkiismeretüknek.
A volt alpolgármester szerint súlyos felelősséget visel a polgármester is. – Fodor Tamás politikai érdekből sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a zárt ülés tartalmát, amelyet az önkormányzat működési szabályzata tilt – folytatta Kalmár István. – Kérdés, hogy mennyire veheti komolyan a város lakossága azokat az önkormányzati határozatokat, amelyeket politikai érdekből felrúghat a fideszes városvezetés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hűtlenség és a csábítás genetikája

A csábítás és a hűtlenség mindkét nem sajátja, vagyis egyformán kódolva van bennünk. A nők teste… Tovább olvasom