Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

„ A Deák tér nem csak a miénk”

Folytatás az 1. oldalról.

– Negyven éve lakunk a téren, s kikérem magamnak, hogy olyan plakátokat ragasszanak ki az ajtókra, mintha az itt élők egyöntetűen elutasítanák a reményeink szerint hamarosan kezdődő rekonstrukciót – folytatta Szabóné Borsodi Erzsébet. – Nem véletlenül említettem, hogy negyven éve lakunk itt. Ez így van, de soproniként vallom, hogy a tér nem csak a miénk. Mindannyiunké, sőt a magyar és a külföldi turistáké is. Ezért senki sem sajátíthatja ki, a véleményét pedig nem erőszakolhatja rá másokra. Természetesen tiszteletben tartom az eltérő álláspontokat, sőt, azt sem állítom, hogy tökéletes terv készült, de szerintem örülnünk kell, hogy végre megszépül a Deák tér. Most nem a viták, hanem az építés időszaka következik.
– Nem értem, hogy mit akarnak a demonstrálók elérni, mert úgy tudom, ez a kérdés már eldőlt – mondotta egy ugyancsak a téren lakó, de neve elhallgatását kérő idősebb hölgy. – Butaság lenne kidobni több száz millió forintot, arról nem beszélve, honnan lenne pénz egy másik elképzelés megvalósítására.
A békés tiltakozást bejelentették a rendőrségen is, ahol tudomásul vették és engedélyezték a „Deákhoz méltó teret akarunk!” elnevezésű akciót. Mint megtudtuk, nem egy szervezet vagy párt, hanem egy magánszemély tette a bejelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitiltaná a motorosokat az erdőből?

Tovább olvasom