Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

12 milliárd dollárba kerülnek havonta Bush háborúi

Az amerikai kongresszus kutatószolgálata hétfőn tette közzé ezt az adatot, mivel a szenátus a tervek szerint megkezdi a 2008-os pénzügyi évre vonatkozó katonai költségvetés vitáját.
A kutatószolgálat szerint az iraki hadműveletek a kezdetektől 450 milliárd dollárjába kerültek az amerikai államkincstárnak. Ezen kívül Washington 610 milliárd dollárt költött a terrorizmus elleni harc céljaira 2001. szeptember 11. óta. Annak idején körülbelül ugyanakkora összegbe került az amerikaiaknak a vietnami háború is.

A 12 milliárd dollárnak csupán hatoda kerül Afganisztánba, 10 millió dollárt költenek az iraki hadműveletekre. Az év elején a Pentagon még úgy számolt, hogy ez az összeg mind az iraki, mind az afganisztáni háborúra elegendő lesz. Két évvel ezelőtt még 8 milliárd dollárt költöttek a két országban végrehajtott hadműveletekre havonta.

A 2007. október 1-jén kezdődő 2008-as pénzügyi év katonai költségvetéséről folyó vita forrónak ígérkezik. Szakértők szerint már George Bush elnök kongresszusbeli republikánus párti hívei sem támogatják egyhangúan a Fehér Ház iraki politikáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városközpontot álmodott Révfalunak

Imre Krisztián építészmérnök (29) éppen egy éve kapta meg diplomáját, s annak a tervező-teamnek a tagja lehetett, amelyik nemrég megosztott első helyezést ért el a Dunakapu tér fejlesztésére kiírt pályázaton. Tovább olvasom