Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

123 ezer hektár van víz alatt az országban

Az elmúlt napokban enyhén csökkent a belvízzel elöntött földterület nagysága, 123 ezer hektár van víz alatt, ebből vetés és szántó közel 65 ezer hektár.
A főigazgatóság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a legnagyobb elöntések országosan továbbra is Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében vannak. Tovább javult a belvízhelyzet a Közép-Tisza vidékén, ahol 5550 hektárral csökkent a víz borította terület nagysága. Kisköre után kedd este megszűnt a készültség a tiszakécskei, illetve elsőfokúra csökkent a jászkiséri belvízvédelmi szakaszon. A szegedi vízügyi igazgatóság változatlanul másodfokú védekezést folytat öt, elsőfokút pedig három védelmi szakaszon.

Az elöntések nagysága a talaj telítettsége miatt - a szivattyúzások ellenére is - várhatóan csak lassan fog csökkenni, mivel a téli időszakban sem a párolgás, sem a növényzet nem segíti a belvizes helyzet javulását.

A közlés szerint 195 szivattyútelep üzemel, a napi átemelt vízmennyiség 7,9 millió köbméter, a védekezésben 781-en vesznek részt. A vízügyi igazgatóságok gát- és csatornaőrei a vízkormányzó műtárgyakat folyamatosan ellenőrzik, szükség szerint szabályozzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A teljes közúthálózat is fizetős lehetne

A matricabevételek emelésével kapcsolatos lehetséges forgatókönyvek között ez a lehetőség is… Tovább olvasom